kate-middleton-maakt-een-eerste-officiele-verschijning-in-het-openbaar-sinds-de-bekendmaking-van-haar-kankerdiagnose-302096
©ANP

De prinses van Wales maakt vandaag haar eerste publieke verschijning dit jaar sinds ze bekend maakte helaas kanker te hebben. Tijdens Trooping the Colour is Kate Middleton gelukkig weer samen met haar kinderen te zien – breed lachend nog wel. Dit nadat ze in maart het nieuws deelde ‘preventie chemotherapie’ te ondergaan na een kankerdiagnose. Lees hieronder wat we weten van haar verschijning vandaag tijdens Trooping the Colour.

Kate Middleton heeft kanker

Zoals gesteld vertelde Kate Middleton afgelopen maart het treurige nieuws dat bij haar kanker is aangetroffen, na een andere gezondheidscontrole. Ze deed dit middels een videoboodschap die ze via Instagram publiceerde. De prinses van Wales deelde toen: “In januari onderging ik een buikoperatie in Londen en op dat moment werd gedacht dat het geen kanker was. De operatie was succesvol. Testen na de operatie wezen echter uit dat er kanker aanwezig was. Mijn medisch team adviseerde me daarom een preventieve chemokuur te ondergaan en ik zit nu in de eerste fase van die behandeling.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook vertelde de prinses van Wales in die video openhartig dat het natuurlijk een enorme schok was voor haar, de prins van Wales William en haar jonge kinderen. Vandaar dat ze de tijd had genomen het nieuws te delen, ook al draaiden de geruchtenmachines overuren. “(…) het belangrijkste is dat het ons tijd heeft gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt.” Na die boodschap werd het, begrijpelijk, opnieuw stil rondom Kate Middleton.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Trooping the Colour

Tot vandaag dus. Op deze dag vindt namelijk Trooping the Colour plaats. Dit is de officiële viering van de verjaardag van de regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk, in dit geval Charles III. Eigenlijk is de echte verjaardag van koning Charles op 14 november, maar Trooping the Colour is altijd op de zaterdag voor of na 10 juni.

Waarom? De geschiedenis van Trooping the Colour gaat terug tot begin achttiende eeuw. Toen startte de traditie van de militaire parade om een parade te houden met vaandels. ‘Trouping the Colour’ betekent dan ook letterlijk het paraderen met deze gekleurde vaandels. Sinds 1748 is deze viering ook meteen de officiële verjaardagsviering van de heersende vorst op dat moment. Een soort Koningsdag, maar dan anders.

Eerste verschijning Kate Middleton

Tijdens deze Trooping the Colour 2024 zien we dus nu de prinses van Wales voor het eerst weer in het openbaar tijdens een officiële verschijning. Kate Middleton werd wel eerder gespot en vastgelegd tijdens bijvoorbeeld een autorit (al bracht dat ook weer geruchten op gang), maar sinds haar bekendmaking kanker te hebben bleef ze weg bij openbare gelegenheden. Nogmaals: heel begrijpelijk gezien de zware chemotherapie en uiteraard de impact die die dit op haar gezin heeft, zoals ze zelf ook al aangeeft.

Juist daarom is men zo blij haar vandaag lachend te zien tijdens Trooping the Colour. De prinses van Wales draagt voor de gelegenheid een witte midi-jurk met zwarte details van een door haar geliefde ontwerper, Jenny Packham. Erbij een bijpassende hoed van Philip Treacy, witte hakken van Jimmy Choo en een zwarte clutch van Mulberry. Na vandaag hoopt ze in de zomer ook mee te kunnen doen aan een paar publieke optredens, deelde ze op Instagram.⁠