van-locatie-tot-collectie-de-celine-herfst-winter-2023-show-zit-vol-rock-n-roll-234436
©Michael Tran / AFP

Laat het maar aan Hedi Slimane over om een knaller van een feest te geven. De creatief directeur van Celine nodigde gasten donderdagavond in Los Angeles uit om de herfst/winter 2023-collectie van het Franse modehuis te bekijken. Geheel buiten de reguliere modeweken om, maar ook dat is rock ’n roll.

Celine herfst/winter 2023

De show werd gehouden in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Locals zullen de buitenkant van het gebouw kennen door de turquoise kleur en art deco-elementen. Muziekliefhebbers hebben het waarschijnlijk ook van binnen gezien. Het theater hostte namelijk grote namen als Prince, Nina Simone, The Rolling Stones en Amy Winehouse. Of misschien herinner je je nog wel het iconische pop culture moment van Madonna die in de jaren negentig verkleed ging als Marie-Antoinette en haar nummer Vogue ten gehore bracht tijdens een AIDS-benefietavond. Ook dat was in het Wiltern Theatre.

‘Indie sleaze’

De historische locatie verklapte logischerwijs de mood van de nieuwe najaarscollectie van Celine: feestelijk, maar dan op een indie sleaze manier. Modellen liepen over de catwalk, een groot podium met verlichte C’s op de achtergrond, op het nummer Hello Operator van The White Stripes. Ze droegen zwarte – met name korte – jurken, glimmende pakken, co-ords en zwarte zonnebrillen. Allemaal erg Hedi.

Met de nieuwe collectie bewijst de ontwerper dat hij het meende om de skinny jeans terug te brengen. Ook deze keer werd het controversiële kledingstuk gecombineerd met grote tassen. De manier waarop die bungelden over de onderarmen van modellen, wierp ons even terug naar het tijdperk waarin Lauren Conrad, Alexa Chung en de Olsen Twins de streetstylesterren van het moment waren.

Kaia Gerber en Iggy Pop

Tijdens het laatste gedeelte van de show maakten de rock ’n roll looks plaats voor avondkleding: lange jurken, smokings, goud en zilver. De show werd afgesloten door Hedi Slimane die hand in hand met Kaia Gerber zijn applaus in ontvangst nam. Dit betekende alleen niet het einde van de avond. Allesbehalve: na pizza en patat (in de vorm van het Celine-logo) in de lobby, volgden optredens van Iggy Pop, The Strokes, Interpol en The Kills.

Gasten als Austin Butler, Priscilla Presley, Emma Roberts, Cindy Crawford, Paris Hilton en Wiz Khalifa waren van de partij. En zo gaf Slimane op het nippertje hét feest van 2022.

Models walk the runway at the Celine Fall/Winter 2023 Fashion Show on Thursday, Dec. 8, 2022, at The Wiltern in Los Angeles. (P
©Jordan Strauss/Invision/AP
celine los angeles herfst winter 2023
©Michael Tran / AFP
celine herfst winter los angeles 2023
©Jordan Strauss/Invision/AP
Celine Fall/Winter 2023 Fashion Show
©Jordan Strauss/Invision/AP