deze-royal-schittert-in-de-nieuwe-dromerige-campagne-van-chanel-217109
©SMITH

De band tussen Chanel en royals gaat ver terug. De bekendste drager was misschien wel prinses Diana, die in de jaren 80 veel te zien was in Chanel – totdat haar huwelijk met prins Charles strandde (“De dubbele C’s doen te veel denken aan Charles en Camilla”, zei ze ooit eens). Toch zijn het niet de Britse royals die onlosmakelijk zijn verbonden met het Franse modehuis, maar de Grimaldi’s (het vorstenhuis dat Monaco regeert, red.). Dat blijkt wel uit de nieuwe pre-herfst/winter 2022-campagne van Chanel, waarvan Charlotte Casiraghi het gezicht is.

Charlotte Casiraghi voor Chanel

De 35-jarige Charlotte Casiraghi is de dochter van prinses Caroline van Monaco. Dat betekent dat ze de kleindochter is van Grace Kelly, de beroemde Amerikaanse filmster die trouwde met prins Reinier. Sinds een tijdje is Casiraghi ambassadeur van Chanel, en zien we de Monegaskische royal veel terug in campagnes en shows van het Franse modehuis – zowel front row als op de catwalk (ze opende de lente/zomer 2022-coutureshow te paard).

Nu is Casiraghi opnieuw het gezicht van het iconische modehuis en schittert ze in de gloednieuwe pre-herfst/winter 2022-campagne. Op de dromerige beelden, die geschoten zijn door fotograaf SMITH, zien we de royal in diverse looks van Chanel: van broekpakken in de bekende tweedstof tot denim met quilt-effect. “Charlotte belichaamt de allure van Chanel op een heel authentieke en natuurlijke manier, terwijl ze trouw blijft aan haar eigen wereld”, zegt creative director Virginie Viard, die zich voor deze collectie liet inspireren door Charlotte’s attitude en persoonlijkheid.

Charlotte Casiraghi voor Chanel herfst/winter 2022 campagne
©SMITH

Monaco en Chanel

De keuze voor Charlotte Casiraghi als gezicht van Chanel is een logische. Zo heeft het Franse modehuis in de geschiedenis al veel Monegaskische royals mogen kleden. Prinses Charlene droeg bijvoorbeeld een blauw ensemble van Chanel tijdens haar burgerlijk huwelijk met prins Albert. Ook Casiraghi trouwde in een ontwerp van Chanel, waarmee het modehuis twee royal weddings op haar naam heeft staan.

Onlangs nog presenteerde Viard haar Cruise 2023-collectie voor Chanel in Monaco. Het modehuis toverde op spectaculaire wijze – zoals we van Chanel gewend zijn – het strand van Monte Carlo om tot Grand Prix-paradijs. Op de catwalk zagen we looks in race-thema (inclusief Chanel-helmen), micro-tassen in de vorm van gokautomaten en met pailletten bezaaide ontwerpen die perfect zijn voor een avond aan de Franse Rivièra.

Charlotte Casiraghi voor Chanel herfst/winter 2022 campagne
©SMITH