chloe-sevigny-is-de-perfecte-belichaming-van-de-bubble-girl-stijl-300697
©Getty Images

Als er iemand is die een ongewone look waarvan we misschien nog niet helemaal zeker zijn of we ervan houden succesvol kan dragen, is het Chloë Sevigny wel. Wie herinnert zich nog haar iconische jeans met ultrahoge split op het Cannes Filmfestival een aantal jaar geleden? Of haar kanten catsuit van Mugler voor haar bruiloft? Het is duidelijk: Chloë Sevigny knows how to serve a look. De actrice en ultieme cool girl is momenteel bezig met de perstour van haar nieuwe FX-serie (in Nederland te zien op Disney+): Feud: Capote vs. The SwansOp de rode loper ter promotie van de serie in LA droeg de actrice een nieuwe look die we momenteel veel zien: de bubble girl-stijl. Hoe Chloë de bubbly aesthetic draagt? Op de ultieme cool girl-manier die we van de actrice gewend zijn.

De bubble girl-trend

We beginnen met de vraag wat de bubble girl-stijl precies inhoudt. Centraal staat een bubbly rok of jurk (een ballonrok/-jurk om precies te zijn). De gepofte kledingstukken hebben een ballonvormige zoom, en doen daardoor denken aan zachte roomsoesjes of softijs. Een van de eerste ontwerpers die het kledingstuk recentelijk terugbracht op de catwalk, was Schiaparelli, tijdens hun herfst/winter 2023-couturecollectie (waar we tevens de stretchy haarband-trend spotten). Modellen liepen over de catwalk in enorme puffy rokken met een gebolde zoom. Een soort uitvergrote versie van de huidige ballonroktrend.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Later spotten we de bubbly rok ook bij de Jacquemus herfst/winter 2024-show in Versailles, waar modellen in miniversies van het kledingstuk te zien waren. En ook bij het Kopenhaagse merk Nicklas Skovgaard zagen we veelvuldig de ballonrok en ballonjurk terugkomen – in zowel zijn lente/zomer 2024- als herfst/winter 2024-collectie – net als bij het New Yorkse label Interior, dat de look veelvuldig laat terugkeren in hun ontwerpen. Het is duidelijk: het belooft een bubbly seizoen te worden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

De ballonrok trend
©Spotlight/ nicklas skovgaard/ ANP
Schiaparelli, Nicklas Skovgaard, Jacquemus

Chloë Sevigny in de bubble girl-stijl

Chloë Sevigny neemt de trend nu al op de proef. De actrice draagt een witte pofjurk met gebolde zoom, die is afgewerkt met een uitvergrote puntige kraag. Nog een pluspunt: de jurk heeft zakken (en dat is alles wat we willen in een jurk). Sevigny’s jurk is afkomstig van het Libanese merk Renaissance Renaissance – de Limi Minidress om precies te zijn (en hij is te koop bij SSENSE). Het merk werd opgericht door derde generatie couturier Cynthia Merhej, die haar merk beschrijft als een “viering van couture onder leiding van vrouwen”.

Chloë’s keuze om precies deze jurk te dragen is veelzeggend om verschillende redenen. Ten eerste had de actrice net zo goed voor een gevestigd modehuis kunnen kiezen, iets wat haar collega’s doorgaans vaker wel dan niet doen. Doordat ze een opkomend label draagt, ondersteunt ze een jonge ontwerper. Daarnaast geeft Chloë’s keuze voor deze look met overdreven kraag en quirky ballon-afwerking blijk aan haar voorkeur voor speelse ontwerpen die nog niet standaard zijn. En dat is precies waarom we zo houden van haar stijl; ze speelt altijd met mode, op een manier die helemaal bij haar past.

Chloë Sevigny
©Getty Images