Influencer Claire Rose over haar kledingstijl: ‘Liever verfijnd en minimalistisch, dan schreeuwerig’

Samen met Vogue doet Claire een tour door de stad waar het allemaal begon: Amsterdam. Ondertussen deelt ze haar favoriete hotspots en gouden modetips.
Alyssia van Asperen Vervenne

Wie influencer Claire Rose Cliteur op Instagram volgt weet dat ze zelden meer in Amsterdam te vinden is. Toch is dit de plek waar haar liefde voor mode en daarmee een succesvolle carrière, is ontstaan. In A Weekend With Claire Rose neemt ze je mee naar haar favoriete plekken in onze hoofdstad. De boekwinkel waar ze vroeger haar tijdschriften kocht, haar favoriete koffietentje en de brug waaronder ze haar grote liefde het ja-woord gaf. Kijk mee in de video hierboven.

Ook namen we Claire apart voor een aantal hoognodige vragen over trends, of eigenlijk het gebrek daaraan, stijlinspiratie en de Nederlandse modecultuur.

Claire Rose

In gesprek met Claire Rose

“Mijn kledingstijl zou ik omschrijven als klassiek, minimalistisch en soms sportief. Het is niet zo uitgesproken hoor. Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder. Eigenlijk volg ik al jaren geen trends, ik investeer liever in tijdloze stukken die ik jaar in jaar uit opnieuw kan blijven stylen. Als het om kleding gaat, blijft mijn devies: ‘less is more’. Liever verfijnd en minimalistisch, dan schreeuwerig. Soms probeer ik eens wat geks, een trend, maar dat trek ik vaak binnen 5 minuten weer uit.”

Claire Rose

Invloeden uit (wereld)steden

“Ik denk dat alle steden waar ik ben geweest of heb gewoond een vleugje invloed hebben gehad op mijn kledingstijl. Bewust of onbewust, je wordt toch op subtiele wijze beïnvloed door verschillende tradities en leefstijlen. Zo is de Nederlandse modecultuur heel pragmatisch; een compromis tussen comfortabel en stijlvol. Nederlanders hebben vaak een ongecompliceerde stijl zonder franje, effortless outfits. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat rijmt weer met mijn ‘less is more’.”
Claire Rose

Stijlinspiratie uit de jaren 50

“Met mijn vader praat ik regelmatig over geschiedenis. Over de jaren 50, met stijliconen als Audrey Hepburn en Grace Kelly. De elegante en glamoureuze, maar toch bescheiden looks van deze vrouwen intrigeren mij enorm. De typische kleurrijke ‘swing’ dresscode uit de jaren 50 was niet hun stijl. Ze gingen liever voor neutrale kleuren, eenvoud en elegantie. Een echt fashion statement. Die tijdloze elegantie is iets waar ik altijd op terugval bij het kiezen van mijn outfits.”

Claire Rose

Genieten van rust en routine

“Ik ben enorm dankbaar voor alle mooie plekken die ik mag bewonderen, maar ik kan net zozeer genieten van lekker thuis zijn, van rust en routine. Mezelf kleden voor trips gaat vrij natuurlijk. Mijn outfit moet functioneel zijn en is vaak gericht op comfort. Ik geloof ook echt dat het niet alleen uitmaakt wát je draagt, maar vooral hoe je het draagt. Een outfit waar ik me goed in voel, geeft me een sterke confidenceboost. En dat straal ik dan ook uit.”

Claire Rose

Datenight

“Nadat ik ’s ochtends uit de douche kom, trek ik aan waar ik die dag zin in heb, afhankelijk van mijn humeur en het weer. Daar gaat niet zoveel tijd in zitten. Het moet ook functioneel zijn: worden het veel stappen of kan ik op hakken de deur uit? Het allerleukste vind ik om mezelf leuk aan te kleden voor een dag of een date met mijn man, omdat hij dat enorm kan waarderen.”

Claire’s gouden tip

“De gouden tip voor het kiezen van mijn tas – van mijn moeder geleerd – is om deze te stylen met mijn schoenen of eventueel een riem of een sjaal. De tas moet matchen met de accessoires.”

Benieuwd naar Claire’s favoriete plekken in Amsterdam? Bekijk dan gauw de video hierboven. 

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Michael Kors