met-cryptos-afrekenen-bij-gucci-in-amerika-kan-het-al-211317
©ANP

Stel je voor: afrekenen bij de Gucci store met crypto’s. Vanaf eind deze maand kan het in verschillende winkels in de Verenigde Staten.

Deze aankondiging van zo’n high profile merk is weer een nieuwe stap in de acceptatie van cryptocurrencies door mainstream bedrijven. Enkele van ’s werelds grootste merken accepteren inmiddels de digitale valuta, waaronder technologiegigant Microsoft, het Amerikaanse telecombedrijf AT&T en koffieketen Starbucks.

Gucci accepteert crypto’s

Amerikaanse Gucci-winkels accepteren – bij wijze van proef – vanaf eind mei cryptocurrency als betalingsmiddel. Het gaat om 10 cryptovaluta, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin naast vijf stablecoins die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar, zei het merk woensdag. Gucci-winkels in Miami, Los Angeles, New York, Atlanta en Las Vegas doen mee met de proef. Wanneer Nederlandse Gucci-winkels de stap nemen is nog niet bekend.

Mode digitaliseert

Het is niet de eerste keer dat een modemerk digitaliseert – ook niet voor Gucci. Vault Gucci, de digitale winkel die ‘Gucci’s aanwezigheid in de metaverse’ vertegenwoordigt, accepteert sinds maart ook al cryptocurrency. Ook verkoopt het, naast fysieke kleding, digitale tokens (NFT’s).

Off-White kondigt tevens in maart aan dat het betalingen met cryptocurrency accepteert in winkels in Londen, Milaan en Parijs. Fendi lanceert eerder al een lijn van crypto ‘portefeuilles’ en ontwerper Phillip Plein roept zichzelf afgelopen zomer uit tot ‘crypto-koning’ als hij het eerste luxemerk wordt dat cryptovaluta accepteert als betaling.