surprise-surprise-gucci-onthult-collectie-met-adidas-tijdens-milan-fashion-week-206667
©ANP

Milan Fashion Week is in volle gang. Vrijdag is het de beurt aan creative director Alessandro Michele om zijn nieuwste collectie voor Gucci te presenteren. De show, die plaatsvindt in een met roze verlichte discohal vol vervormende spiegels, maakt de tongen flink los. Dat komt niet alleen door het star-studded modepubliek – waaronder een hoogzwangere Rihanna in een latex crop top en lila faux fur jas –, maar ook door de onthulling van Gucci’s samenwerking met Adidas.

Gucci x Adidas

Terwijl de beroemdheden tijdens de show voor veel buzz zorgen, maakt de kersverse collectie zelf ook impact dankzij de onthulling van Gucci’s langverwachte samenwerking met Adidas. We zien modellen op de catwalk in looks die de stijlen van Gucci en Adidas mixen, zoals een combinatie van een tracksuit en een klassiek pak met de bekende strepen van Adidas. Daarop staan samengevoegde logo’s van beide merken: het iconische klaverblad van Adidas met daaronder ‘Gucci’ geschreven.

Gucci x Adidas
©ANP

Naast verschillende soorten pakken brengt de nu al legendarische samenwerking ook knitwear voort, zoals cropped truien met matchende rokken en accessoires, zoals hoeden, handschoenen en balaclava’s. In de collectie zitten zelfs leren schoenen met zowel het Gucci- als het Adidas-logo op de hakken. Het is nog niet bekend wanneer de speciale collectie verkrijgbaar is. We houden je op de hoogte.

Bekijk hieronder de complete Gucci herfst/winter 2022-show: