uiteraard-is-de-roze-gucci-jurk-van-hailey-bieber-vintage-207223
©LAURENT VU/SHUTTERSTOCK

Je koffers pakken voor Parijs is een big deal als je Hailey Bieber bent. Het model vliegt meestal in om de show van haar vriend en Saint Laurent-ontwerper Anthony Vaccarello bij te wonen. Daar geeft ze haar eigen ‘Cali girl‘ draai aan tourist chic; minder sigaretten langs de Rive Gauche en meer cocktails in Hôtel de Crillon. Dit seizoen is ze te druk met haar eigen werk, en zit ze niet op haar gebruikelijke front row-plek bij de show van het Franse modehuis. Toch reist het model af naar de stad om samen met de ontwerper te dineren.

Hailey Bieber in roze Gucci-jurk

Nadat ze de nieuwe herfst/winter 2022-collectie heeft gezien, laat het model graag zien hoe het er met haar vintage-archief voor staat. Ze spreekt met Vaccarello af in Le Bar des Prés voor een avondmaal. Voor de gelegenheid draagt Hailey Bieber een zachtroze Gucci-jurk uit de lente/zomer 2005-collectie. Ze tempert de zoete satijnen jurk met een paar stoere Naked Wolfe-plateaulaarzen. Het resultaat is een look die niet veel verschilt van Baby Spice’s garderobe tijdens haar popster-hoogtijdagen.

Haileys nieuwe donkere haarkleur zorgt er echter voor dat Emma Bunton niet het eerste is dat in ons opkomt wanneer ze de lobby uitloopt richting haar taxi. Door de combinatie met haar leren trenchcoat van Balenciaga – gedragen door haar bodyguard – is de sfeer meer grungy dan glitzy.

Hailey Bieber Gucci jurk
©Bieber in een roze lente/zomer 2005 Gucci-jurk.
Bieber in een roze lente/zomer 2005 Gucci-jurk.

Wat is er nog meer te vinden in Bieber’s koffer? Een heleboel Jil Sander en Khaite, in balans gebracht met crop tops van Sid Neigum en body chains van Jacquie Aiche. We denken daarom dat Hailey en haar styliste Karla Welch nog een aantal verrassingen voor ons in petto hebben tijdens haar trip naar Parijs. Wordt vervolgd…

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.