daisy-edgar-jones-komt-op-de-rode-loper-volledig-tot-bloei-in-een-jurk-van-vivienne-westwood-305397
©GETTY IMAGES

Als een Britse ster de rode loper betreedt in een Vivienne Westwood-jurk met korset – en met waterige plooien rond de heupen en buste, als een soort standbeeld – betekent dat meestal dat ze op weg is naar Hollywood. Vaak valt zo’n verschijning samen met de lancering van een album of een filmdebuut, waarbij de jurk fungeert als een symbolische opstap. Kijk maar naar Daisy Edgar-Jones, die in een jurk van Vivienne Westwood op de rode loper van een première verschijnt en volledig tot bloei komt.

Daisy Edgar-Jones draagt Vivienne Westwood

Dua Lipa ging haar al voor. Toen zij faam bereikte met haar album Future Nostalgia, verscheen ze in 2021 bij de BRIT Awards in een zijden mini-jurk – custom Vivienne Westwood – met duizelingwekkende platforms. Net als Jodie Comer, die naast Austin Butler poseerde in een Tyriaans paarse jurk van het merk bij een Londense screening van The Bikeriders vorige maand.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Deze week was Daisy Edgar-Jones aan de beurt. Bij de première van Twisters droeg ze een zijden chiffon jurk met zwarte en kastanjebruine draperieën. En als een ster verschijnt in een op maat gemaakte Vivienne Westwood-jurk, betekent dat dat ze volwassen wordt.

Gestyled door Dani Michelle – die ook de onzichtbare hand is achter de garderobes van Rosie-Huntington Whiteley, Hailey Bieber en Kendall Jenner – droeg Edgar-Jones de Vivienne Westwood-jurk met sieraden van Cartier. Op een gegeven moment gooide de actrice de doorschijnende sleep van haar chiffon jurk in de wind op Leicester Square, alsof ze een tornado wilde oproepen, geheel in het thema van de film. En zo kwam het muurbloempje die we van Normal People kennen tot bloei.

daisy Edgar jones vivienne westwood
©GETTY IMAGES

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.