margot-robbies-nieuwste-barbie-jurk-komt-uit-deze-iconische-jaren-90-collectie-285915
©Getty Images

Margot Robbies Barbie era is nog lang niet voorbij. Sinds de actrice vorig jaar aan haar perstour voor de film begon, schittert ze consequent in alles wat roze en glinsterend is op de rode loper. Het mag duidelijk zijn dat ze de op poppen geïnspireerde looks nog niet beu is (gelukkig). Nu voegt Margot Robbie een nieuwe glinsterende look toe aan haar waanzinnige Barbie-garderobe: een iconische jurk van Vivienne Westwood uit de jaren negentig.

Margot Robbie in jaren 90-Vivienne Westwood

Afgelopen weekend zette de actrice en producer haar Barbie-dresscode voort tijdens de Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards. Daar mocht Robbie de Trailblazer Award in ontvangst nemen. Haar glinsterende, gedrapeerde jurk met korset belichaamde de glamour van Barbie. Maar de look – die gestyled is door stylist Andrew Mukamal – had veel meer om het lijf. De jurk is namelijk een recreatie van een ontwerp uit een iconische collectie van Vivienne Westwood, die veel begerenswaardige korsetten opleverde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

‘Pirate Bride’ krijgt een subtiele twist

De jurk die Margot Robbie droeg, is gebaseerd op de iconische ‘Pirate Bride’-jurk van Vivienne Westwood uit de jaren negentig. Deze verscheen voor het eerst op Westwoods catwalk in 1998, toen ze haar collectie genaamd Tied to the Mast toonde. De huidige versie van Robbie werd speciaal voor haar gemaakt, maar bleef trouw aan de originele look: bedekt met zilveren en roze Swarovski-kristallen, met gedraaide, off-shoulderbandjes en een gedrapeerd lijfje. Terwijl de catwalkstyling uit de jaren negentig veel theatraler was – met een piratenooglapje en een doek om het hoofd – pakte de actrice het subtieler aan met een paar fonkelende juwelen.

Het eindresultaat was indrukwekkend, vooral omdat het silhouet van de Westwood-jurk meer dan twintig jaar later nog steeds fris en modern aanvoelt. Dit is het bewijs dat een goed vormgegeven ontwerp de test der tijd altijd zal doorstaan. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de jurk uiteraard helemaal geschikt was voor de stereotypical Barbie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrew Mukamal (@andrewmukamal)

Vivienne Westwood's 1998-collectie, Tied to the Mast
©Getty Images
De 'Pirate Bride' van Vivienne Westwood uit 1998.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.