de-dior-cruise-2023-show-brengt-de-romantiek-van-het-spaanse-sevilla-tot-leven-214715

De Dior Cruise 2023-show van Maria Grazia Chiuri is een viering van de Andalusische cultuur in al haar vormen. Met het adembenemende decor van het Plaza de España by night als achtergrond, zien we de ene na de andere op de traditionele Flamenco geïnspireerde look voorbijkomen. Ruches, bolero’s en sombrero’s voeren de boventoon, die samen met de hulp van een lokale choreograaf, componist en kunstenaar de romantiek van Sevilla tot leven brengen.

Dior Cruise 2023: de highlights

Van de overduidelijk Spaanse invloeden in de collectie tot de revolutionaire Flamenco-danseres Carmen Amaya als inspiratiebron: dit wil je weten over de Dior Cruise 2023-show.

Dior Cruise 2023 show
©Joaquin Corchero/ANP
1/5
Native Share

Spectaculair Sevilla

Voor de Dior Cruise 2023-show kiest creative director Maria Grazia Chiuri voor Sevilla als locatie, hét hart van Andalusië en de Flamenco-cultuur. Het historische Plaza de España wordt omgetoverd tot een Dior-oase vol rode Flamenco-bloemen, wat de romantiek van het thema van de show versterkt.

Dior Cruise 2023 show
©Shutterstock/ANP
2/5
Native Share

Flamenco-invloeden

Niet alleen de showlocatie barst van de Flamenco-invloeden; ook in de collectie zien we een heleboel verwijzingen naar het Zuid-Spaanse muziekgenre en de bijgaande stijl. Chiuri heeft zich laten inspireren door de romantiek die bij Flamenco hoort. Dat vertaalt zich in dromerige creaties, onder meer met kant en borduursels op traditionele silhouetten, die een eerbetoon zijn aan de Spaanse regio.

Dior Cruise 2023 show
©DARREL HUNTER/MODEHUNTER
3/5
Native Share

Carmen Amaya

Verwijzingen naar vrouwelijke iconen zijn alomtegenwoordig bij Chiuri’s Dior. Ditmaal staat de revolutionaire Flamenco-danseres Carmen Amaya centraal, ook wel La Capitana genoemd en bekend voor het uitvoeren van een anders door mannen gedomineerde dansvorm. Amaya staat ook afgebeeld op sommige ontwerpen, zoals bedrukte jasjes met het werk van kunstenares Maria Angeles Vila Tortosa.

Dior Cruise 2023 show
©CRISTINA QUICLER/ANP
4/5
Native Share

Performance on point

De show opent met een spectaculaire performance, het werk van de Spaanse choreografe Blanca Li. Op de trappen van het Plaza de España staan staan danseressen in dieprode jurken, die de Flamenco uitvoeren. De muziek is tevens afkomstig van een lokale componist.

Dior Cruise 2023 show
©DARREL HUNTER/MODEHUNTER
5/5
Native Share

Bolero’s en sombrero’s

Spaanse traditie vormt de kern van de nieuwe collectie van Dior. Zo zien we onder meer getailleerde bolero’s, kanten waaiers en klassieke sombrero’s. Traditionele elementen, zoals borduurwerk en delicaat kant, voegen zachtheid toe aan de ontwerpen en zorgen voor een scherp contrast. Een prachtige hommage aan de Andalusische cultuur en mode.