drake-draagt-een-gigantische-broek-naar-de-voetbalwedstrijd-van-zijn-zoon-301322
©Getty Images

Afgelopen weekend droeg Drake een oversized broek naar de voetbalwedstrijd van zijn zoontje. Nu is een rapper die een wijde broek draagt geen wereldnieuws – maar deze broek is anders dan anders. Wat zijn fans ervan vinden? Die zitten vol vragen.

Drake draagt oversized broek

Dit weekend plaatste Drake een reeks foto’s op Instagram, waarin hij een look liet zien die sindsdien het gesprek van de dag is. In plaats van aan de zijlijn bij de voetbalwedstrijd van zoon Adonis te staan in een casual trainingspak, koos Drake voor een elegantere look. De outfit bestond uit een crème T-shirt, een bijpassende trui nonchalant over zijn schouders geslagen, een bruine gevlochten riem en een opvallende broek. Zou de rapper geïnspireerd zijn geraakt door de stille luxe-hype? Gecombineerd met zijn grote zonnebril, Rolex en gigantische ring doet het ons zelfs een beetje denken aan de mob wife-trend (maar dan zonder de ‘wife’, uiteraard).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is vooral de broek die opvalt. De broek in kwestie is geen baggy jeans zoals we die vaak zien, maar een oversized geplooide broek. Het internet explodeerde al snel met memes en commentaar over Drake’s gedurfde modekeuze. De outfit werd door fans omgedoopt tot een dad duties-fit, maar ook heerst er verwarring die leidt tot hilarische vragen. Zo postte een fan op X: “Waarom is hij gekleed als een femme fatale die de detectives begroet in de foyer van haar landhuis aan de oceaan?” En een ander vroeg zich af: “Waarom is hij gekleed als Walt Disney die de plannen voor Disneyland bekijkt?”

Kledingmerk Vava

Drake’s oversized broek bewijst opnieuw dat de rapper weet hoe hij de wereld aan het praten kan krijgen. En aan de hoeveelheid reacties te zien is de look van Drake een goed staaltje marketing, want zijn outfit blijkt volgens Complex afkomstig te zijn van zijn eigen merk Vava, dat staat voor ‘Virgil Abloh Vision Always’. Met deze kledinglijn brengt Drake een eerbetoon aan de overleden mode-ontwerper Abloh, die in november 2021 overleed.