brengt-elizabeth-debicki-een-eerbetoon-aan-de-wraakjurk-van-prinses-diana-274885
©Getty Images

The Crown-superfans, opgelet: seizoen zes van de populaire Netflix-serie maakt deze week zijn grote debuut en is te zien vanaf 16 november. In afwachting daarvan vond gisteravond in Los Angeles de officiële seizoenspremière plaats. Castleden als Jonathan Pryce (prins Philip) en Elizabeth Debicki (prinses Diana) waren aanwezig. En het is bijna method dressing: Debicki’s chique LBD knipoogde naar een van de beroemdste looks van haar personage op het scherm: de ‘wraakjurk’ van prinses Diana.

Elizabeth Debicki in LBD 

Toen prinses Diana in juni 1994 op het zomerfeest van de Serpentine Gallery verscheen, zorgde de zwarte, off-the-shoulder Christina Stambolian mini-jurk van de royal – compleet met een choker van parels en saffieren – voor krantenkoppen over de hele wereld. Ze noemden het een ‘wraakjurk’. Dit omdat ze de jurk droeg op de avond dat een televisieprogramma over de ontrouw van prins Charles werd uitgezonden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is een van haar meest iconische fashion looks tot nu toe. En het lijkt erop dat Debicki er op een subtiele manier een eerbetoon aan wilde brengen. Op de rode loper voor de première van The Crown droeg de actrice een zwarte Bottega Veneta-jurk uit de lentecollectie 2024 van het label. De off-the-shoulder bustierconstructie deed zeker denken aan die van prinses Di. Debicki zag echter af van de parelketting, die de look te gekostumeerd en on-the-nose zou maken. Erbij droeg ze Manolo Blahnik BB-pumps.

In seizoen vijf van The Crown draagt Debicki de iconische look van prinses Di in een van de afleveringen. “Toen mensen erachter kwamen dat ik deze rol ging spelen, was dit de jurk waarover iedereen me sms’te”, vertelde Debicki aan Vogue. Iets zegt ons dat ze ook over deze nieuwste look veel berichtjes zal krijgen.

Prinses Diana in LBD wraakjurk
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.