deze-sneakers-van-emily-ratajkowski-zouden-zomaar-de-hit-van-de-zomer-kunnen-worden-300592
©Gotham/Getty Images

Emily Ratajkowski is een boegbeeld van ‘risqué date-night style‘. Haar naam is, net als Victoria’s Secret en Versace, synoniem met de woorden cut-outs, naked dress en decolleté. Maar ze is ook het type dat je zou kunnen omschrijven als een sneakerhead. Ze behoorde tot de eerste groep beroemdheden die de nu alomtegenwoordige Adidas Samba’s droeg, en de afgelopen maand verscheen ze met de Puma Speedcat aan haar voeten. Ratajkowski’s nieuwe obsessie? Sneakers van Loewe.

Emily Ratajkowski draagt Loewe-sneakers

Het lijkt erop dat mensen hun liefde voor de Adidas Samba’s beginnen te verliezen. De schoen werd ooit gezien als een cool, stads ontwerp, maar is nu zo mainstream geworden dat modeliefhebbers alweer verder kijken. Emily Ratajkowski heeft daarom de taak op zich genomen om een alternatief te bieden: de ballerina-sneakers van Loewe, met leer met suède, die ze afgelopen week droeg met een rode off-shoulderjurk tijdens een wandeling door Manhattan in New York.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In tegenstelling tot de fresh out of the box exemplaren waarmee we beroemdheden vaak zien lopen, zijn de Loewe-sneakers van Emily Ratajkowski nonchalant versleten met zichtbare slijtplekken rond de zool. En de tong van de schoen lijkt ietwat vergeeld te zijn. Voor mij is dit een sneaker in zijn ideale staat: doorleefd op een manier die suggereert dat je niet kieskeurig bent over de kleren die je aantrekt. Het doet me denken aan de verouderde en bevlekte Hermès Birkin-tassen van de Olsens, die lieten zien dat kleren en accessoires, hoe duur ook, gemaakt zijn om in te leven.

Sneakers van Loewe

Loewe Ballet Runner-sneakers
©Mytheresa

Ballet Runner-sneakers van suède en leer, € 490

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.