emily-ratajkowski-draagt-de-2023-versie-van-carrie-bradshaws-beroemde-krantenjurk-250258
©Gotham/Getty Images

Emily Ratajkowski heeft haar eigen stijlvolle manier om het verkeer tegen te houden in New York. Een outfit die net zo effectief is als een stopteken? Miaou’s met verkeersborden bedrukte jurk met halternek, blote rug en de tekst Signal Ahead. Het is niet de eerste keer dat het model het trendy Franse label draagt. Zo danste Ratajkowski afgelopen augustus, eveneens in de Big Apple, met een vriendin in een wollige mini-jurk van Miaou voor een TikTok-video.

Emily Ratajkowski in ‘verkeersbordenjurk’ van Miaou

Ratajkowski’s beste methode om de aandacht te trekken is de naakte jurk. Een doorschijnende stijl die ze talloze malen op de rode loper heeft gedragen (zie de Feben-chainmailjurk die ze onlangs droeg op de afterparty van de Oscars 2023). Maar ze gaat ook wel eens voor een andere, meer typografische aanpak die letterlijk zwart, wit en leesbaar is. Bijvoorbeeld de vintage jurk met krantenprint van John Galliano die ze droeg naar een New York Fashion Week-evenement in september 2022. Ze combineerde het ontwerp met een Fendi Baguette en Proenza Schouler-laarzen met zebraprint.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Natuurlijk was Sarah Jessica Parker de originele New Yorker die zo’n leesbare look droeg, met dank aan de iconische, door Galliano ontworpen Christian Dior herfst/winter 2000-krantenjurk die Carrie Bradshaw droeg in Sex and The City.

Verkeersborden of krantendruk, welke typografische truc zal Ratajkowski hierna uithalen? Op dit moment zit ze qua stijl stevig aan het stuur.

EmRata draagt een vintage jurk met krantenprint van John Galliano tijdens een New York Fashion Week-evenement in 2022
©Getty images
EmRata draagt een vintage jurk met krantenprint van John Galliano tijdens een New York Fashion Week-evenement in 2022.
Carrie Bradshaws beroemde krantenjurk
©Getty Images
SJP rockt de originele Galliano-krantenjurk in 'Sex and The City', rechtstreeks van de Christian Dior herfst/winter 2000-catwalk.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.