alles-wat-je-moet-weten-over-de-fonkelende-gucci-cosmogonie-show-in-puglia-211834

Voor de Gucci Cosmogonie show nodigt creative director Alessandro Michele gasten uit om de kosmos te verkennen, en wel vanaf een spectaculair uitkijkpunt in Puglia. Van de hemelse ontwerpen die hij op de ‘catwalk’ van het Castel del Monte laat zien tot een heuse galaxy aan sterren die aanwezig is: hier is alles wat je moet weten over Gucci’s Cosmogonie show.

De hoogtepunten van de Gucci Cosmogonie show

Gucci Cruise 2023

Alessandro Michele geeft alle gasten een ster cadeau

Bij hun aankomst in Puglia voor hun Gucci mini-vakantie, ontvangen de showgangers een welkomstgeschenk dat een tikkeltje abstracter is dan een Jackie-handtas. Het merk adopteert een ster voor elke persoon, zodat ze zich de epische ervaring van het bijwonen van de Gucci Cosmogonie kunnen herinneren, terwijl ze in de toekomst naar de nachtelijke hemel staren. Zo’n bovennatuurlijke ervaring krijg je niet bij elke modeshow.

Gucci Cruise 2023

Een 13e-eeuws kasteel is het decor van de show

De pandemie heeft effect gehad op veel dingen, waaronder het organiseren van cruiseshows op de meest spectaculaire locaties. Nu het weer kan, gaan modehuizen weer helemaal los. Zo ook Gucci, die zijn show organiseert bij het Castel del Monte, een 13e-eeuwse citadel op een heuvel in Andria. Het middeleeuwse architectonische wonder, met zijn achthoekige ontwerp en ontelbare symbolen, fascineert onderzoekers al eeuwen. Voor Michele, die houdt van geschiedenis, fabels en folklore, was het liefde op het eerste gezicht.

Gucci Cruise 2023

De collectie is een ode aan Walter Benjamin

De nadruk wordt niet gelegd op de fijne kneepjes die in de mode verweven zitten. In plaats daarvan deelt Michele zijn overpeinzingen over het werk van de Duitse filosoof Walter Benjamin, die hij prijst voor zijn gave om verbanden te belichten die anders onzichtbaar zouden zijn. “Wat op het eerste gezicht geatomiseerd en verspreid kan lijken, zoals sterren aan de hemel, wordt door Benjamins ogen een verzameling van medeplichtigheid”, schrijft Alessandro over zijn overtuiging dat alles met elkaar verbonden is. Gucci’s advies? Vergeet niet omhoog te kijken.

Gucci Cruise 2023

Een complete galaxy aan sterren verzamelt zich in Puglia

Er is genoeg voor Gucci-ambassadrice Dakota Johnson om van te houden in de Cosmogonie-lijn. De liefhebber van alles wat glimt, ziet de zon ondergaan in Puglia gekleed in een geometrisch gedrukte jurk, kralenkettingen en een getinte oma-zonnebril. Wie ook de Italiaanse droom beleeft? Onder anderen Lana Del Rey, Elle Fanning, Måneskin en Jodie Turner-Smith.

Gucci Cruise 2023

De ontwerpen schreeuwen één en al glamour

We kunnen ons voorstellen dat keizer Frederik II, die het kasteel liet bouwen, zijn wenkbrauwen optrok bij het aanbod van lingerie-als-bovenkleding. Toch hebben de kragen, gladiatorschoenen, parels en weelderige kleurencombinaties misschien iets gemeen met de vroegere bewoners van het historische fort. Onder de tijdreizende looks zien we veel speelse jaren ’70-achtige stukken. Ook zijn er allerlei soorten fonkelende kralen. Vooral die met sterrenbeelden knipogen naar Michele’s hemelse stemming. Inderdaad een sterrennacht.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK