hailey-bieber-draagt-spectaculaire-vintage-jurk-van-thierry-mugler-275507
©Stefanie Keenan/Getty Images

Hailey Bieber mag dan technisch gezien een Boogschutter zijn, maar haar vintage verjaardagsjurk van Thierry Mugler is gemaakt voor een Schorpioen. In de aanloop naar haar 27e verjaardag op 22 november liet Hailey Bieber ons stoppen met scrollen op Instagram. De reden? Een post waarin ze poseert in een rode fluwelen jurk met duivelse details en een legendarische stijlgeschiedenis.

Hailey Bieber in Thierry Mugler

Waar Hailey Bieber voorheen koos voor de strawberry girl summer-esthetiek, gaat ze nu voor zwoeler kersenrood – in de vorm van een prachtig vintage ontwerp van Thierry Mugler. Ze droeg de strakke rode jurk om het begin van haar verjaardagsweek te markeren, maar het ontwerp was op zichzelf al reden voor een feestje. De jurk is een archiefstuk, afkomstig uit de herfst/winter 1998-couturecollectie van Thierry Mugler. Hoewel het modehuis Mugler regelmatig verwijst naar de glorie van Thierry’s designs uit de jaren negentig bij het ontwerpen van hedendaagse looks, was Biebers jurk een origineel exemplaar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gestyled met gouden ringen en een verguld horloge (een accessoire dat eveneens een retro allure heeft), voelde de jurk helemaal modern. Een duidelijke bevestiging van de rijkdom en romantiek die gepaard gaat met vintage vondsten.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.