waarom-is-het-zo-moeilijk-om-met-de-schorpioen-te-communiceren-274404
©Getty Images

Het Schorpioen-seizoen is in volle gang. Dat betekent dat het hoog tijd is om dit sterrenbeeld eens in het zonnetje te zetten. Maar ook weer niet te letterlijk, want de Schorpioen staat bekend als een donker sterrenbeeld; de intensiteit van dit teken maakt onmiddellijk een einde aan ieder luchtig gesprek. Is de Schorpioen echt zo’n ‘lastig’ sterrenbeeld? Waarom is het zo moeilijk om met de Schorpioen te communiceren?

Communiceren met het sterrenbeeld Schorpioen

Het belangrijkste om te weten over het sterrenbeeld Schorpioen, is dat dit teken houdt van diepgang; oppervlakkige chit chat is niets voor de Schorpioen. Ze wil de diepte in en weten hoe iets écht zit. Dit teken is gefascineerd door het achterhalen van de waarheid – en daar is de Schorpioen dan ook heel erg goed in.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Schorpioen voelt aan wanneer iemand iets vertelt wat niet klopt. Geduld om naar een onwaar verhaal te luisteren, heeft dit sterrenbeeld niet; de schorpioen zal je direct op de feiten wijzen. Ook kent dit teken de juiste trucjes om te achterhalen hoe het wél zit. Dat kan voor anderen (of beter gezegd: voor mensen met weinig Schorpioen-plaatsingen) nogal heftig overkomen. Waarom zijn ze zo intens? Hoe moeilijk is het om iemand uit te laten praten? Om je vragen iets minder direct of bot te stellen? Het antwoord daarop is: heel moeilijk, want het gaat compleet tegen de natuur van de Schorpioen in.

De harde waarheid

Tel daarbij op dat de Schorpioen dol is op alles wat taboe is. Zelfs de duisterste verhalen en de ongemakkelijkste thema’s worden door de Schorpioen aangekaart. Die enorme focus op de waarheid en het bespreken van lastige thema’s zonder enige gêne: dat kunnen anderen weleens ongemakkelijk vinden.

Toch is het interessant om je (als niet-Schorpioen) af te vragen waarom je daar zo’n moeite mee hebt. Schorpioenen zijn de onderzoekers van de dierenriem. Ze achterhalen de waarheid, ontrafelen mysteries en onthullen geheimen. Die mensen zijn hard nodig om ervoor te zorgen dat misstanden – groot en klein – aan de kaak worden gesteld. En soms is de waarheid hard, maar moet deze wel gehoord worden.

Natuurlijk kan de Schorpioen werken aan de manier waarop deze informatie gebracht wordt. Niet shockeren, maar informeren is tenslotte het doel. En dat lukt het best door zaken tactvol te bespreken. Toch kun je het best door de directe manier van communiceren van de Schorpioen heen kijken. Luister liever gewoon goed, want wat je dan zult horen, is hoogstwaarschijnlijk niets minder dan de harde waarheid.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.