waarom-iedereen-iets-kan-leren-van-de-kritische-houding-van-het-sterrenbeeld-maagd-267157

Als je zegt kritisch, dan zeg je Maagd. Als je zegt perfectionistisch… Weer Maagd. Deze karaktereigenschappen worden al gauw genoemd als de grootste valkuilen van de Maagd, als eigenschappen die de omgang met dit sterrenbeeld lastig kunnen maken. Hoewel dat absoluut een mogelijkheid is, is de kritische houding van de Maagd er vooral een waar we allemaal iets van kunnen leren.

De kritische houding van het sterrenbeeld Maagd

Als Maagd herken je het vast: je bent niet gauw tevreden. Jij gaat niet voor een mager zesje, maar wil in ieder geval proberen die tien te halen. Dat is niet direct omdat je je wil bewijzen, je ziet gewoon altijd wat beter kan. En als dat je zo weinig moeite kost, kun je die verbeteringen net zo goed gelijk uitvoeren.

Dat valt bij anderen niet altijd in goede aarde, en dat is niet alleen omdat je kunt worden gezien als overachiever. Het komt ook omdat je het niet kunt laten om met anderen te delen wat zij beter kunnen doen. Je snapt niet goed dat een ander misschien wel tevreden is met the bare minimum. Jij denkt dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken om ook die tien te halen.

Eerlijk en ongevraagd advies

Hoewel je jouw advies, feedback of tips met de beste bedoelingen deelt, komt het niet altijd zo over. Dat komt omdat je de neiging hebt erg eerlijk te zijn. Het sterrenbeeld Maagd staat bekend als zuiver, behulpzaam en onschuldig. En ja, heel eerlijk. Dat maakt dat je geneigd bent jouw woorden niet te sugarcoaten, maar dingen gewoon te zeggen zoals ze zijn. Als je advies dan ook nog eens ongevraagd is, en een beetje ongelukkig geformuleerd, is gedoe ineens wel erg binnen handbereik.

En toch kunnen we allemaal iets leren van de kritische houding van dit sterrenbeeld. Het kan namelijk absoluut geen kwaad om een tikkeltje perfectionistisch te zijn, jezelf én anderen uit te blijven dagen dingen beter, mooier en slimmer te doen. De Maagd weet wat ze kan, wat ze waard is en deelt haar kennis graag met anderen. Daarbij neemt ze geen genoegen met minder. Zo veel als ze van zichzelf verwacht, verwacht ze ook van anderen in vriendschappen en liefdesrelaties. Zo lang ze zich realiseert dat perfectie niet bestaat, is daar absoluut niets mis mee.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.