dit-is-waarom-het-sterrenbeeld-leeuw-zo-vaak-verkeerd-begrepen-wordt-263960

De zon staat sinds 23 juli in het teken Leeuw. Dat betekent dat deze maand in het teken staat van dit sterrenbeeld, dat bij een hoop mensen vooral bekendstaat als een tikkeltje arrogant en op zichzelf gericht. Maar wat klopt daar eigenlijk van? Spoiler alert: niet zo heel veel. Dit moet je weten over hoe de Leeuw écht in elkaar zit.

Dit is waarom het sterrenbeeld Leeuw zo vaak verkeerd begrepen wordt

De vooroordelen over het sterrenbeeld Leeuw zijn niet mis. Zo zouden Leeuwen enkel met zichzelf bezig zijn, continu de aandacht opeisen en zich beter voelen dan anderen. Ze worden het liefst continu overladen met complimentjes en doen er alles voor om dat te bereiken. Maar is dat echt waar het de Leeuw om gaat?

Natuurlijk niet, en dat weet de rasechte Leeuw natuurlijk maar al te goed. Het sterrenbeeld Leeuw heeft de zon als zijn heersende planeet. Dat is niet voor niets. Net als de zon voelt hij enorme behoefte om zich te laten zien en te stralen. Maar dat niet alleen; zodra de zon weer schijnt na een paar dagen regen, zijn we allemaal spontaan vrolijk. Dat is hoe de Leeuw de wereld het liefst ziet. Hij wil niet zelf als enige stralen, hij wil dat iedereen straalt en zich gezien en gewaardeerd voelt. Dát is waar dit sterrenbeeld voor staat.

Ruimte innemen

In realiteit zou je de Leeuw zelfs de cheerleader van de dierenriem kunnen noemen. Hij moedigt anderen aan om hun ruimte in te nemen, om te doen waar ze goed in zijn en zich niet kleiner te maken dan nodig. Deze behoefte komt voort uit liefde. Hoewel soms gedacht wordt dat de Leeuw enkel om zichzelf geeft, is niets minder waar. De Leeuw ademt liefde, leeft voor de liefde. Ze ontvangen het dolgraag, maar geven het misschien nog wel liever aan anderen.

Dat wil niet zeggen dat de Leeuw zichzelf niet als prioriteit ziet. Als er iemand goed is in zichzelf op nummer één zetten, is het dit sterrenbeeld wel. En dat is waarschijnlijk waar de vooroordelen over dit sterrenbeeld vandaan komen. Anderen ergeren zich misschien wel omdat die typische Leeuw iets doet wat ze zelf ook graag zouden willen doen. Als iemand die (veel) ruimte inneemt bij jou ergernis oproept, is dat waarschijnlijk een teken dat het tijd is om zelf ook wat meer ruimte in te nemen. In plaats van je te storen aan de aanwezige persoonlijkheid van de Leeuw, kun je je er ook door laten inspireren. Ga voor jezelf na waar jij meer ruimte in mag nemen en op welke vlakken jij het verdient om te stralen. Die zijn er ongetwijfeld!

Aandacht vragen

Uiteraard betekent dit niet dat er helemaal niets klopt van de vooroordelen over de Leeuw. Net als geldt voor ieder ander sterrenbeeld, kent ook dit sterrenbeeld zijn mindere kanten. De Leeuw heeft een natuurlijke behoefte om zich gezien te voelen. Hij kan, als dit niet goed lukt, vervelend of dramatisch gedrag gaan vertonen, in de hoop dit alsnog voor elkaar te krijgen. Als je een Leeuw bent en je hierin een klein beetje herkent, weet dan dat je dit niet nodig hebt. Je hebt een natuurlijke aanleg om opgemerkt te worden. Je bent gemaakt om te stralen en om anderen te entertainen. Zet er je fantastische gevoel voor humor voor in en je zit goed.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.