zo-haal-jij-volgens-jouw-sterrenbeeld-het-beste-uit-je-zomer-262605
©Beeld: GETTY IMAGES | Illustratie: Marie van der Donk

Het is zomer en dat betekent: genieten! De focus verschuift (voor zover dat kan) van werk naar vakantie en van kantoorlampen naar zonneschijn. Wie het beste uit de zomer wil halen, zou naar z’n sterrenbeeld kunnen kijken.

Jouw sterrenbeeld in de zomer

Ram

Ram, jouw enthousiasme en impulsiviteit is fantastisch, maar het zorgt er af en toe voor dat je maar moeilijk tot rust kunt komen. Breng deze zomer niet al je impulsieve plannen direct tot uitvoering, maar probeer te genieten van wat je nu al hebt.

Stier

Jij weet altijd precies waar je aan toe bent. Daarom ga je niet mee in spontane plannen. Maar waarom eigenlijk niet? Zet je gedachten even uit en ga een keer wél mee naar dat (ongeplande) feestje. Leef in het moment en besef dat voorbereidend werk echt niet altijd nodig is.

Tweelingen

Tweelingen hebben sociale interactie nodig om zich goed te voelen. De momenten waarop niemand beschikbaar lijkt voor een spontane borrel of een gezellig etentje kunnen voor jou dan ook extra zwaar aanvoelen. Omring je deze zomer zoveel als je wil met anderen, maar probeer ook de charme in te zien van de momenten waarop je (al dan niet gedwongen) tijd in je eentje doorbrengt. Geniet van de zon op je gezicht, het geluid van fluitende vogels en het feit dat je eindelijk tijd hebt om in dat ene boek te duiken.

Kreeft

Een advies voor het sterrenbeeld Kreeft: jouw zomer hoeft eens niet continu om anderen te draaien. Zodra je ziet dat iemand iets nodig heeft, ben jij de eerste die dit verzorgt. Vaak vergeet je jezelf dan een beetje, maar deze zomer pakken we dat eens anders aan. Zet jezelf op nummer één (én twee, én drie) en geniet! Je verdient het.

Leeuw

De zomer is hét seizoen van het sterrenbeeld Leeuw. Met de zon als jouw heerser ben je in je element als de zon schijnt. Je wil naar buiten, zien en gezien worden. Dat zit in je aard, maar laat dit de zomer zijn dat je je realiseert dat je zelfs zónder de ogen van anderen op je gericht meer dan de moeite waard bent. Je hebt van niemand bevestiging nodig.

Maagd

Als er iemand kritisch is, ben jij het wel. Bij alles wat je doet, heb je een duidelijk beeld in je hoofd van hoe het moet gaan, moet aanvoelen of eruit moet zien. Dat zorgt ervoor dat je geen genoegen neemt met minder, maar tegelijkertijd kunnen deze hoge verwachtingen ook voor teleurstellingen zorgen. Laat die verwachtingen deze zomer eens los. Wie weet ontdek je de magie van verrassingen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Weegschaal

Iedereen aan het woord laten en eerlijke keuzes maken zijn voor jou ontzettend belangrijk. Dat leidt er soms toe dat je compleet vergeet wat voor jóú eigenlijk het beste is. Wat wil jij? En wat kunnen anderen daarin voor jou betekenen? Laat deze zomer je eigen stem eens horen. Je verdient het om je uit te spreken, hoe spannend dat soms ook is.

Schorpioen

Vertrouwen is een lastig topic voor jou, Schorpioen. Je bent niet zomaar op je gemak bij anderen, laat staan dat je ze echt toelaat. Hoewel het misschien veilig voelt om je ‘echte ik’ pas in een later stadium te laten zien, sluit je jezelf hiermee ook af van anderen. Geniet deze zomer van (nieuwe) mensen om je heen, hoe luchtig deze contacten ook mogen zijn.

Boogschutter

Reislust zit in je bloed, maar de realiteit is (helaas) dat je niet altijd op vakantie kunt zijn. Er moet soms ook gewoon gewerkt worden, net als dat het huishouden gedaan moet worden. Dat zijn misschien niet de spannendste bezigheden, maar daar zit precies de uitdaging voor jou: probeer deze zomer te genieten van de kleine dingen, zelfs als het verplichtingen zijn. Ontdek dat je zelfs van het ophangen van een heerlijk frisse was of een korte wandeling naar je werk intens kunt genieten.

Steenbok

Echt niksen, zonder na te denken over wat je allemaal nog moet doen, zit niet echt in jouw systeem. Zelfs op vakantie leg je jezelf allerlei ‘moetjes’ op. Zullen we dat deze zomer eens anders aanpakken? Je mag relaxen, je mag ontspannen. Je mag zelfs drie keer per dag op je strandbedje in slaap vallen. Ontspanning is essentieel om na de zomer weer op volle kracht aan je doelen te kunnen werken.

Waterman

Je hebt de neiging om je in te zetten voor een groter doel. Jij bent die persoon die anderen optrommelt om de wereld een betere plek te maken. Dat doe je fantastisch, maar het kan soms best stressvol zijn. De continue focus op wat er nu nog niet goed is, kan je verdrietig en hopeloos maken. Realiseer je dat het helemaal oké is om te ontspannen, ook als dat betekent dat je focus even niet ligt bij het verbeteren van de wereld.

Vissen

Jij wil altijd naar anderen luisteren, hoe vervelend hun verhalen ook zijn en hoe lastig het soms voor je is om deze narigheid weer van je af te schudden. Grenzen stellen vind je ingewikkeld, maar het is essentieel om je zo nu en dan te distantiëren van zaken waar je niet blij van wordt. Trek je deze zomer terug als je die behoefte voelt. Daar hoef je je absoluut niet schuldig om te voelen.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.