zo-ziet-jouw-ideale-relatie-eruit-volgens-je-horoscoop-220653

Je horoscoop kan inzicht geven in een heleboel zaken: wat jouw love language is, wat jij aantrekkelijk vindt aan een (potentiële) partner en wat je van iemand nodig hebt. Uitzoeken hoe jouw droomrelatie eruit zal zien, gaat echter iets dieper dan kijken naar enkel je ‘sterrenbeeld’.

Zo ziet jouw ideale relatie eruit volgens je horoscoop

Je sterrenbeeld heet namelijk eigenlijk je zonneteken. Dit is het teken waarin de zon stond op het moment dat jij werd geboren. Zo heb je nog veel meer tekens. Denk bijvoorbeeld aan een maanteken, een Marsteken en een Venusteken. En juist dat laatste is interessant als je je gaat verdiepen in de liefde. Venus is als liefdesplaneet namelijk hét startpunt om uit te zoeken wat je horoscoop over dit thema te zeggen heeft.

Zo zoek je uit in welk sterrenbeeld Venus in jouw horoscoop staat:

Je hebt een aantal gegevens nodig om je geboortehoroscoop op te vragen. Dit zijn je geboortedatum, je geboorteplaats en je geboortetijd (zo specifiek mogelijk). Deze gegevens vul je hier in. De uitkomst is jouw geboortehoroscoop. Bekijk vervolgens welk sterrenbeeld er in jouw horoscoop bij planeet Venus staat. Dit is jouw Venusteken.

Ram

Ram is niet vies van een beetje moeten jagen. Dit competitieve teken vindt een partner die gelijk toegeeft niet zo spannend. Daarom laat het zich graag van zijn beste kant zien, om zo echt het gevoel te krijgen iemand voor zich te hebben gewonnen. Dat geldt niet alleen tijdens het ‘jagen’, ook als de Ram eenmaal in een relatie zit, blijft het een toegewijde partner. Verwacht passie, vuur, actie en spanning. Een partner die dat kan waarderen, is een must. 

Stier

Stier is vooral op zoek naar veiligheid en stabiliteit. Dit teken houdt niet van relaties met veel ups en downs. Weten dat het goed zit, is voor de Stier belangrijker dan wat dan ook. Dit teken zoekt een partner op wie hij kan rekenen. Soms duurt het even tot de Stier dat heeft uitgevonden, waardoor dit teken kieskeurig over kan komen. Maar als die perfecte partner eenmaal in beeld is, dan laat de Stier niet snel los. Ze zijn loyaal, sensueel en leggen hun partner graag in de watten. Het liefst doen ze dat op een manier waar ze zelf ook iets aan hebben. Een dagje naar de spa bijvoorbeeld, of een bezoekje aan een goed restaurant. 

Tweelingen

Tweelingen willen vooral mentaal uitgedaagd worden in een relatie. Ze zoeken naar een intellectuele connectie. Als die er niet is, raken ze snel verveeld en bestaat het risico dat ze (stiekem) verder gaan kijken. Maar als die connectie er wel is, heb je aan een Tweelingen-partner een hele goede. Dit teken is speels, flirterig en absoluut niet saai. Er valt elke dag weer veel te lachen, ontdekken en bespreken als je een relatie hebt met een Tweelingen.

Kreeft

Kreeft staat bekend als de hopeloze romanticus. Dit teken is gek op de liefde en gelooft er vol overgave in. Toch zijn ze wat terughoudend als ze zoeken naar de juiste partner. Dat heeft te maken met hun emoties. Kreeften hebben een heleboel emoties en vinden het moeilijk deze snel met anderen te delen. Daarvoor is eerst een bepaalde vertrouwdheid nodig. Voor Kreeften is veiligheid en bescherming heel belangrijk. Pas als ze het gevoel hebben dat iemand ze dat kan geven, durven ze hun hart voor ze open te stellen. En dan gaat er een hele wereld open, want Kreeften hebben veel liefde te geven. Het zijn de zorgzaamste tekens van de dierenriem die niets liever doen dan hun partner in de watten leggen. 

Leeuw

Leeuw is het meest gulle teken van de dierenriem. Dit sterrenbeeld houdt van romantiek en van de liefde. Als ze hun oog op iemand hebben laten vallen, pakken ze uit. En hoe. Leeuwen zijn niet van de low key relaties. Iedereen mag weten dat ze aan het daten zijn. Het zijn immers trotse wezens die hun partners het liefst aan iedereen laten zien. Andersom verwachten ze dit ook van hun partner. Ze vinden niets fijner dan een partner die trots op ze is, die ze de hemel in prijst en overlaadt met affectie en aandacht. En ja, cadeautjes. Dat ook. 

Maagd

Het teken Maagd voelt zich graag nodig. Dat gevoel wordt versterkt zodra de Maagd iemand leuk vindt. Het liefst nemen ze deze persoon alles uit handen. Ze denken mee over hoe dingen nóg beter en efficiënter kunnen. Als ze jou helpen door even snel je was te vouwen, eten te maken en de keuken daarna blinkend schoon weer achter te laten, doen ze dat met liefde. Alleen niet voor zomaar iemand… Maagden kunnen erg lastig zijn om indruk op te maken. Dat heeft te maken met de kritische aard van dit teken. Ze zien als eerste wat er beter kan en dat geldt dus ook voor een eventuele partner. Je moet aan al hun eisen voldoen wil je überhaupt kans maken op die blinkend schone keuken.

Weegschaal

Weegschaal is het teken van balans. En een Weegschaal is zelf pas in balans met een ander persoon aan zijn zijde. Omdat balans zo belangrijk voor ze is, zijn ze af en toe geneigd te snel toe te geven. Het zijn geen types die doorvechten tot het bittere eind; dan hebben ze hun lover allang gelijk gegeven. Daarbij hechten Weegschalen veel waarde aan harmonie en schoonheid. Ze zijn dol op mooie dingen en zoeken dat ook in hun relatie. Ze vinden het belangrijk dat hun partner bij ze past. Qua levensstijl, qua uiterlijk, alles. Een typische Weegschaal gaat graag op dates die ook met schoonheid te maken hebben. Bezoekjes aan musea, mooie restaurants, stedentripjes: de Weegschaal is er gek op. 

Schorpioen

Intensiteit en diepgang zijn key voor Schorpioen. Dit zoeken ze dan ook in hun relatie. Venus in Schorpioen is niet de makkelijkste plaatsing om te hebben, omdat ze zoeken naar een connectie die allesomvattend is. Ze willen zich één voelen met hun partner, maar dat gaat niet zomaar. Voor een Schorpioen zich overgeeft, doet dit teken een aantal stiekeme vertrouwenstesten. Op die manier test de Schorpioen of iemand wel oprecht is. Pas als iemand slaagt voor die testen, geven ze zichzelf bloot. Dat kan (erg) lang duren, maar Schorpioenen zijn de tijd en moeite waard. Zodra ze je toelaten, vormen het passievolle, loyale en erg seksuele partners.

Boogschutter

Vrijheid is waar Boogschutters voor leven. Zonder vrijheid kan dit teken geen relatie hebben. Dat geeft ze een heel onprettig gevoel, hoe verliefd ze ook op hun partner zijn. Dat wil echter niet zeggen dat een relatie met een Boogschutter onmogelijk is. Als je het voor elkaar krijgt een Boogschutter gek op je te maken, dan levert dit een ontzettend enthousiaste, avontuurlijke partner op. Verwacht geen Netflix en chill-dates, want dit teken gaat liever nieuwe dingen ontdekken. Ga lekker samen de wereld in, blijf nieuwsgierig naar alles wat jullie om je heen zien en blijf openminded.

Steenbok

Steenbok is een erg serieus teken. Op alle vlakken, dus ook in de liefde. Dat betekent dat Steenbok vooral zoekt naar een partner voor langere tijd. Casual daten past niet heel goed bij iemand met Venus in Steenbok. Daarbij komt dat dit teken waarde hecht aan stabiliteit, zekerheid en sociale status. Daten met iemand die niet dezelfde waarden heeft als zijzelf, zal een Steenbok niet snel doen. Ze zijn veel te bang dat iemand hun status zal schaden of niet voor ze kan zorgen als dat ooit nodig zal zijn. Ook worden ze niet snel verliefd, maar als het eenmaal zover is… Dan heb je aan de Steenbok een loyale partner die jullie relatie, jouw welzijn en jullie toekomst heel serieus neemt.

Waterman

Watermannen zijn groot fan van relaties die aanvoelen als vriendschap. Ze vallen het liefst voor iemand met wie ze niet alleen op liefdesgebied goed klikken, maar ook vriendschappelijk. Ze willen dat hun partner ze kent, ze aanvoelt en weet wanneer ze even met rust gelaten moeten worden. Dat kan regelmatig voorkomen, waardoor de Waterman soms wat koeltjes over kan komen. Dat wil niet zeggen dat ze dat ook echt zíjn. Integendeel. Het liefst heeft de Waterman een partner die ze intellectueel uitdaagt. Ze willen oneindig met je praten, nieuwe dingen van je leren en zich af en toe flink verbazen over jou. Daarbij horen spannende, innovatieve dates die jullie relatie uniek en anders laten aanvoelen.

Vissen

Vissen willen een relatie waarin ze hun ziel kunnen laten zien. Iemand gewoon leuk vinden, is niet genoeg. Ze willen verbinden op een dieper niveau. Daarbij zijn Vissen geneigd potentiële partners te romantiseren, omdat ze zich compleet willen verliezen in de liefde. Het liefst verbinden ze zich met iemand die ook zoekt naar het meest intense niveau van liefde. Dat is ook hoe Vissen zich uiten in een relatie. Ze willen alles van hun partner weten en overladen ze met romantische gebaren zoals cadeautjes, uitjes en gedichtjes. Zolang het sentimentele waarde heeft, is het goed.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.