dit-is-de-astrologie-achter-de-relatie-van-jennifer-lopez-en-ben-affleck-213666

Jennifer Lopez en Ben Affleck, beter bekend als Benniferverloofden zich eerder dit jaar voor de tweede keer. Tussen 2002 en 2004, tijdens hun eerste verlovingspoging, kwam het helaas niet tot een bruiloft. Deze keer kregen we wel een Hollywood wedding. Is de relatie van Jen en Ben bestemd voor een lang en liefdevol leven samen? We raadplegen de astrologie voor wat antwoorden.

De astrologie achter de relatie van Jennifer Lopez en Ben Affleck

Jennifer Lopez werd geboren op 24 juli 1969 in The Bronx, New York. Daar kwam ze om 12:00 uur* ter wereld. Ben Affleck werd in dezelfde periode (het Leeuw-seizoen) geboren, maar dan drie jaar later. Om precies te zijn kwam Ben op 15 augustus 1972 ter wereld. Dit gebeurde om 02:53 uur*, in Berkeley.

J.Lo en Affleck hebben beiden Leeuw als hun zonneteken. Leeuwen zijn – zeker als het op de liefde aankomt – dol op een partner die ze aan de rest van de wereld kunnen laten zien. Ze willen showen met hun liefje en vinden het fantastisch als hun partner dit andersom ook doet. Dat zit ongetwijfeld goed bij deze twee.

Intens en toegewijd

Maar dat is niet de enige overeenkomst die Jen en Ben met elkaar hebben, want ook hun maantekens zijn hetzelfde. In de astrologie geeft de maan inzicht in waar iemand zich emotioneel veilig bij voelt. Wat heb jij nodig om je op je gemak te voelen? Hoe ga jij met je emoties om? Jennifer en Ben voelen elkaar op dit gebied perfect aan, want beiden hebben hun maan in Schorpioen staan. Dit intense teken zorgt ervoor dat ze heel diep voelen. Ze vertrouwen niet zomaar iemand, maar laten een ander eerst wat testjes uitvoeren zodat ze zeker weten dat het goed zit. En als dat eenmaal zover is, is de Schorpioen extreem committed in een relatie.

Communicatie is een belangrijk thema in iedere relatie en ook op dit gebied hebben Jen en Ben mooie overeenkomsten. Mercurius symboliseert in de astrologie communicatie, en deze planeet staat in beide horoscopen in het teken Leeuw. Dat betekent dat ze op dezelfde manier communiceren. Mercurius in Leeuw maakt humor, plezier hebben en creativiteit erg belangrijk voor Jennifer en Ben. Ze kunnen met elkaar lachen, begrijpen elkaars humor en vinden het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor de dingen die ze leuk vinden.

Soulmates

Kijken we verder naar hun horoscopen, dan wordt al gauw duidelijk dat de twee soulmates zijn. Ze lijken op elkaar en ze begrijpen elkaar. Ze zijn los van elkaar ontzettend gegroeid, om zich nu alweer een tijdje samen verder te ontwikkelen – en dat is geen verrassing. Dat ze na al die jaren hun weg naar elkaar terug hebben gevonden, is allesbehalve toeval. Jen en Ben zijn hartstikke meant to be.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.

 

*Een kleine sidenote: om in de astrologie achter de relatie van Jennifer Lopez en Ben Affleck te duiken, zijn hun specifieke geboortetijden nodig. Op internet staan verschillende geboortetijden vermeld. Daarom hebben we in dit geval slechts gekeken naar plaatsingen die niet afhangen van hun specifieke geboortetijden, ook als de ware tijden waarop Jennifer en Ben geboren werden iets zouden afwijken.