belangrijke-data-in-2022-die-je-volgens-de-astrologie-moet-kennen-203918
©Yan Krukov via Pexels

Wat zijn dit jaar de belangrijke data volgens de astrologie? Om te beginnen: 2022 brengt voor iedereen veel liefde. We hebben de eerste twee maanden ontstaan en vanaf nu kunnen we verschuivingen en veranderingen verwachten die zorgen voor liefde voor onszelf én voor anderen. Natuurlijk komen er ook een paar hobbels op de weg – er zijn immers vier Mercurius retrogrades – maar over het algemeen brengt het jaar goede vibes.

Astrologie

Welke gebeurtenissen kunnen we dit jaar verwachten als we de sterren mogen geloven? Hieronder vind je de belangrijkste data volgens de astrologie van het komende jaar.

Venus retrograde

2022 begint halverwege Venus retrograde. De planeet van liefde en geld begon haar terugloop op 19 december 2021 en dit duurde tot 29 januari 2022, in Steenbok.

Omdat Venus van nature in de tegengestelde rotatie van de aarde beweegt, zal deze planetaire vertraging ons allemaal super reflectief maken op het gebied van liefde en geld. Dit zorgt aan het begin van het jaar voor uitputting, gevoelens van liefdesverdriet, weinig zelfvertrouwen en financiële lasten.

Bedenk wel dat het niet allemaal kommer en kwel is tijdens Venus retrograde. Er kan een hereniging ontstaan tussen twee partijen en een kans om een diepere band op te bouwen. Het kost werk, maar zolang iedereen er tijd en energie in wil stoppen, zullen de emoties hoog oplopen.

Venus sterpunten

Venus sterpunten ontstaan wanneer de zon en Venus op één lijn aan de hemel staan en een vijfpuntige ster vormen. Dit is een mystieke energie die emoties en verlangens aanwakkert en ons aanspoort efficiëntere en ondersteunende relaties met anderen te creëren. Er zijn er twee in 2022.

Het eerste Venus sterpunt van 2022 vond plaats op 8 januari in Steenbok, tijdens Venus retrograde. Dit was een prachtige tijd voor romantiek en self-care, zoals massage of meditatie. Het was ook een sociale tijd, met nieuwjaarsvieringen die nog een paar dagen na 1 januari doorgingen.

Het tweede Venus sterpunt van 2022 valt op 22 oktober in Weegschaal. Emoties zijn dan intens, net als onze passies. We hebben de neiging dingen te overhaasten, en ons te binden zonder na te denken aan wie of wat we ons hart geven.

Venus en Mars conjuncties

De tedere Venus en actiegerichte Mars komen twee keer samen in 2022. Wanneer de twee dichtstbijzijnde planeten van de aarde zich in hetzelfde teken verbinden, vliegen de romantische en financiële vonken ervan af. We willen onze relaties naar een hoger niveau tillen, uitgaan, plannen maken met vrienden en onze bezittingen onder de loep nemen. Ook is ons zelfvertrouwen aan het pieken.

De eerste keer gebeurt in Steenbok op 12 februari. De sterkere planeet in deze combinatie is Mars, want die staat verheven in Steenbok, waardoor hij krachtig is. We willen beslissingen nemen over de toekomst van onze relaties en financiën. Waar zien we onszelf groeien? Is de persoon met wie we samen zijn ‘de ware’? Wat is de meest lucratieve manier om geld te investeren? Al deze vragen worden in deze beslissende periode beantwoord.

De tweede Venus en Mars conjunctie vindt plaats op 12 maart in het luchtteken Waterman. Deze keer gaan we met de stroom mee. We hebben onze beslissingen genomen. Om die reden is deze kosmische alliantie een moment van kalmte en waardering voor wat we hebben bereikt op romantisch en financieel vlak.

Mercurius retrograde

Er zijn maar liefst vier Mercurius retrogrades in 2022. Dit betekent dat miscommunicaties, reisproblemen en technologische kwesties vaker voorkomen dan normaal. Wees duidelijk in wat je wilt zeggem, om ervoor te zorgen dat de juiste gevoelens worden geuit. Ook is het tijd om een back-up te maken op computers of andere elektronische apparaten.

De eerste retrograde, in Waterman en Steenbok, vond plaats van 14 januari tot 3 februari. Omdat deze planetaire backspin in het midden van Venus retrograde begon, konden exen terugkomen of waren we tijdelijk onzeker over de liefde of over geld.

De tweede retrograde vindt plaats van 10 mei tot 3 juni in Tweelingen en Stier. In het hier en nu leven zal dan moeilijk zijn, omdat we bang zijn om onze manier van denken te veranderen en nieuwigheid te ervaren. Wees flexibel met het verwerken van informatie.

De derde retrograde vindt plaats van 9 september tot 2 oktober in Weegschaal en beweegt achteruit in Maagd. Het effect hiervan is dat we duidelijk en beknopt met anderen kunnen communiceren.

De vierde en laatste Mercurius retrograde vindt plaats van 29 december tot 18 januari 2023 in Steenbok. We zullen het gevoel hebben dat er niet genoeg tijd is om al onze taken te volbrengen, wat betekent dat we onze tijd anders moeten indelen.

Jupiter en Neptunus

De gelukkige Jupiter en dromerige Neptunus botsen in Vissen op 12 april. Dit is een grote dag voor de liefde. We gaan naar een nieuw soort romantiek die de tijd overstijgt en ons hart opent voor onvoorwaardelijke liefde.

Jupiter

De planeet van de expansie, Jupiter, begint het jaar in het mooie Vissen. Hij komt op 10 mei in Ram en blijft daar tot 28 oktober. Deze overgang maakt ons een beetje egoïstisch, maar we bereiken wel onze doelen. Jupiter komt opnieuw in Vissen van 28 oktober tot 20 december, wat een tijd van mystiek en mededogen wordt. Daarna gaat Jupiter terug naar Ram van 20 december tot 16 mei 2023.

Verschuivingen van knooppunten

De Knooppunten van het Lot (Nodes of Destiny) veranderen elk anderhalf jaar van teken. Dit bepaalt de energie die naar ons toe wordt gebracht, want het is verantwoordelijk voor de kosmische toon en de verduisteringen die plaatsvinden. Het laat zien wat we willen leren, ervaren en voelen.

De Knooppunten van het Lot verschoven op 18 januari naar de Stier-Schorpioen as (ze blijven de komende anderhalf jaar op deze tekens). Het gevolg hiervan is dat we muren kunnen afbreken die tussen ons en anderen staan.

De Noordelijke Maansknoop (North Node) staat in Stier, wat aangeeft dat het tijd is om je op het versterken van relaties te focussen. Omarm plezier en verwen jezelf. Ook zal je creativiteit een hoogtepunt bereiken. Laat het verleden los en heb vrede met het heden.

De Zuidelijke Maansknoop (South Node) staat in Schorpioen, waardoor we minder behoefte hebben om geld uit te geven en onze zin te krijgen. We richten ons op wat we al hebben en wat we daarmee kunnen opbouwen.

De eclipsen van 2022

Er zijn vier eclipsen in 2022. Verduisteringen brengen zaken aan het licht en onthullen dingen die we nog niet eerder hebben gezien. Die vereisen onmiddellijke actie, waardoor ze indicatoren zijn van belangrijke gebeurtenissen. Zonsverduisteringen zijn vergelijkbaar met krachtige nieuwe manen, terwijl maansverduisteringen lijken op intense volle manen.

Een zonsverduistering vindt plaats op 30 april in Stier. Deze eclips vraagt ons om relaties te koesteren, een glamoureus leven te leiden en onze creatieve talenten te gebruiken.

De maansverduistering in Schorpioen op 16 mei brengt miscommunicatie met zich mee, en daarom is het voor ons allemaal essentieel om direct te zijn wat betreft onze gevoelens.

25 oktober brengt de zonsverduistering in Schorpioen, die ons zal aansporen om te veranderen, transformeren en evolueren. Dit is het moment van groei waar we op hebben gewacht.

De maansverduistering in Stier op 8 november zet ons aan ego’s opzij te zetten en ons in te zetten voor wie en wat we liefhebben – koste wat kost.

Mars retrograde

Dan zijn we aangekomen bij de laatste belangrijke astrologische data van 2022: Mars retrograde. Deze vurige planeet vertegenwoordigt onze drive, energie en passie. Wanneer de retrograde is aangebroken (wat eens in de twee jaar gebeurt), zullen deze gevoelens ons uitputten en passiever maken dan normaal.

De retrograde begint in Tweelingen op 30 oktober en eindigt op 12 januari 2023. Omdat Mars retrograde in Tweelingen is, lijken we moeite te hebben met onze woorden en reageren we minder snel op zaken. Angsten komen en gaan, maar we zullen succesvol zijn als we onze battles en projecten verstandig kiezen.

Data zijn gebaseerd op de ET tijdzone.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.