dit-zegt-jouw-horoscoop-over-de-carriere-die-het-beste-bij-je-past-220083

Jouw horoscoop kan je inzicht geven in enorm veel factoren. Van hoe jouw droomrelatie eruitziet tot wat voor carrière jou op het lijf geschreven is. Op dat laatste gaan we deze keer dieper in.

Jouw horoscoop

Om dit écht goed te doen, moet je niet alleen naar je sterrenbeeld kijken, maar naar je complete horoscoop. Je sterrenbeeld is eigenlijk je zonneteken. Dit is het teken waarin de zon stond op het moment dat jij werd geboren. Zo heb je nog veel meer tekens. Denk bijvoorbeeld aan een maanteken en een Mercuriusteken. Als je wil uitzoeken wat voor carrière het beste bij jou past op basis van je hele horoscoop, moet je dus naar je zonneteken, je maanteken én je Mercuriusteken kijken.

Een complete horoscoop opvragen doe je zo:

Je hebt een aantal gegevens nodig om je geboortehoroscoop op te vragen. Dit zijn:

  • Je geboortedatum
  • Je geboorteplaats
  • Je geboortetijd (zo specifiek mogelijk)

Deze gegevens vul je hier in. Wat eruit komt, is jouw geboortehoroscoop. Bekijk dan welk teken er in jouw horoscoop bij de zon, de maan en Mercurius staan. Dit zijn de juiste tekens om in onderstaand rijtje op te zoeken.

Jouw ideale carrière op basis van je horoscoop

Ram

Dankzij de invloed van Ram in je horoscoop, ben je niet vies van een beetje actie en competitie. Fysiek werk is in jouw geval ook geen slecht idee, zolang je maar voldoende uitdaging en vernieuwing in je werk terugvindt. Sportieve Rammen kunnen zich wagen aan een carrière als gymdocent of zelfs topsporter, of een andere job waarin je lekker actief aan de slag kunt. Ben je wel Ram, maar iets minder sportief aangelegd? Ook dan heb je opties genoeg. Rammen zijn sterke leiders en redden zich uitstekend als eigenaar van een bedrijf of in een andere leidinggevende functie.

Stier

De Stier weet wat mooi, leuk en lekker is. Een carrière waarin je die kwaliteiten kunt toepassen, zijn zeer geschikt voor jou. Wat dacht je van kok of designer (in de breedste zin van het woord: van interieur- tot kleding- of webdesigner)? Ook weten Stieren hoe ze met geld moeten omgaan. Daarom is een baan in de financiële wereld net zo goed een match. Dit komt voort uit het verlangen van de Stier om altijd iets van zekerheid te hebben. Je weet maar nooit wanneer je een gigantische boete krijgt, je auto kapotgaat of je iets anders overkomt dat veel geld gaat kosten.

Tweelingen

Tweelingen zijn mensen die barsten van charisma. Zet ze in een ruimte neer met mensen die ze nooit eerder hebben ontmoet, en ze gaan moeiteloos met anderen in gesprek. Laat dat nou net de kracht van dit teken zijn: Tweelingen hebben fantastische praatjes. Daarom doen zij het goed in de PR en sales, maar ook in alle andere banen die communicatie-gerelateerd zijn. Dat is hun kans om te laten zien hoe snel (en makkelijk) ze anderen om hun vinger winden.

Kreeft

Het teken Kreeft wordt bij uitstek gezien als de moeder van de dierenriem; geen enkel teken is zo zorgzaam als Kreeft. Een carrière waarin je die zorgzaamheid kwijt kunt, is dan ook uiterst geschikt voor jou. Dat kan van alles zijn, want zorgzaamheid wordt in een heleboel verschillende branches op prijs gesteld. Zo zou de Kreeft succesvol kunnen zijn als de eigenaar van een B&B en het goed doen in de zorg. Maar misschien word je liever dierenarts, leraar of coach? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Leeuw

Leeuwen houden van drama, glamour en groots uitpakken. Ze zijn ontzettend creatief, enthousiast en worden graag leuk gevonden en geprezen. Wat voor job daar het beste bij past? Wat dacht je van een baan als acteur, artiest of influencer? Voel je je iets minder comfortabel in de spotlights? Dan kan een carrière in de marketing of als eventplanner een goed idee zijn. Je hebt de kwaliteiten om van ieder feestje een succes te maken, net als dat je precies weet hoe je anderen enthousiast moet maken over een dienst of product.

Maagd

De Maagd is praktisch ingesteld en als er iets is waar anderen jaloers op zijn, is het wel zijn kracht om secuur en geordend te werken. Een chaotische werkplek zul je niet gauw aantreffen bij een typische Maagd. Dit teken komt het beste tot zijn recht in een werkveld waar orde op prijs wordt gesteld. Wat dacht je van een baan als boekhouder of laborant? Chirurg is overigens ook een passende baan voor de Maagd, omdat dit teken van nature een interesse heeft in gezondheid.

Weegschaal

De Weegschaal past zich makkelijk aan zijn omgeving aan, waardoor dit teken in heel veel werkvelden tot zijn recht komt. Dat wil niet zeggen dat er geen typische Weegschaal-banen zijn. Zo is gerechtigheid een belangrijk topic voor dit teken. Als er gedoe is, zal de Weegschaal meteen paraat staan om dit op te lossen. Daarom is een baan als HR-medewerker, mediator of jurist erg passend. Daarnaast heeft het teken Weegschaal een enorme interesse in alles wat met beauty te maken heeft. Ook als schoonheidsspecialist zou je het dus goed doen.

Schorpioen

Schorpioenen zijn de onderzoekers van de dierenriem. Ze voelen precies aan wanneer iemand niet helemaal eerlijk tegen ze is en ze krijgen altijd de onderste steen boven. Die skill is natuurlijk uitstekend toe te passen in verschillende werkgebieden. Zo past een baan als psycholoog, privédetective of (onderzoeks)journalist erg goed bij dit teken.

Boogschutter

Een baan waarvoor je veel kan reizen, is perfect voor jou. Jij voelt je op je best als je de wereld kunt verkennen. Dat komt voort uit een behoefte aan vrijheid; je hebt graag het idee dat je op ieder moment alle kanten op kunt. Daarom past een baan als reisblogger, archeoloog of ontwikkelingswerker goed bij jou. Overigens vind je het ook prettig om al jouw (reis)ervaringen met anderen te delen om ze zo te inspireren of activeren. Een (bij)baan als spreker is dus ook geen gek idee.

Steenbok

Het teken Steenbok houdt niet van stilzitten en maakt zich het liefst altijd nuttig. Dat is niet zomaar: de Steenbok voelt een ontzettend sterke behoefte om een stabiele en comfortabele situatie voor zichzelf te creëren. Daarom worden Steenbokken vaak gezien als serieus én harde werkers. Een baan als manager of CEO van een (groot) bedrijf zou goed bij je passen.

Waterman

Waterman is het meest innovatieve, vernieuwende teken van de dierenriem. Daarnaast voelt dit teken de drang om de wereld een stukje beter te maken. Daarom past een carrière als wetenschapper of milieudeskundige uitstekend bij een Waterman. En niet te vergeten: Watermannen voelen zich vaak aangetrokken tot banen waarin het internet een grote rol speelt, zoals ethisch hacker of een baan bij de digitale recherche.

Vissen

Jij voelt perfect aan wat mensen nodig hebben. Hoewel anderen dat soms maar amper begrijpen, weet jij niet beter. Je bent immers een geboren healer. Daarnaast zijn Vissen vaak enorm creatief. Ze gebruiken kunst als uitlaatklep voor hun vaak overweldigende emoties. Als je van die creativiteit je werk kan maken, zou dat perfect voor jou zijn. Daarom zijn Vissen uitstekend geschikt voor een carrière als kunstenaar (in de breedste zin van het woord). Ook passen banen als sociaal werker, yogaleraar en coach goed bij Vissen.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.