kristin-davis-is-charlotte-york-in-de-nieuwe-campagnevideo-van-jacquemus-282741
©Getty Images

Charlotte York staat bekend om haar preppy looks, maar heeft nu een nieuw label gevonden waar haar modehart sneller van gaat kloppen: Jacquemus. In een teaser voor de nieuwe show van het label keert Kristin Davis terug als haar iconische personage uit Sex and the City, terwijl ze de uitnodiging voor de Jacquemus-show in ontvangst neemt. Spoiler alert: Charlotte York – uh, Kristin Davis – zit binnenkort inderdaad front row tijdens de presentatie van de nieuwe collectie van het label – natuurlijk in haar gloednieuwe Jacquemus-trui.

Jacquemus x Kristin Davis

Het team van Jacquemus weet als geen ander hoe het buzz moet creëren rondom het merk – deze onverwachtse maar fantastische zet om Kristin Davis te casten als het gezicht van hun showcampagne onderschrijft dat wederom. In een clip, geregisseerd door Scottie Cameron, die woensdag werd gedeeld op social media, zien we hoe de actrice opnieuw in de huid kruipt van Charlotte York uit SATC.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Terwijl ze de uitnodiging voor de show in ontvangst neemt – op de meest Charlotte York-manier mogelijk (met stoffen handschoentjes en al) – ontdekt ze dat er een trui met V-hals van het merk in zit. Deze strijkt ze (uiteraard) grondig voordat ze hem glunderend aantrekt – niet als een gewone trui natuurlijk, maar over haar schouders gebonden. Zoals de voice-over in de video op een hilarische manier zegt: ze omarmt “le pull” (de trui), maar het is veel meer dan dat. Het is “le pull sur les épaules” (de trui over de schouders). Het is de uitnodiging voor de Les Sculptures-show, die op 29 januari plaatsvindt in de Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence.

Charlotte York in Jacquemus

Hoewel we bij Charlotte normaal denken aan onder meer Ralph Lauren en Valentino, moeten we toegeven dat het een samenwerking is waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden. Sinds Davis’ eerste verschijning in Sex and the City in 1998 is Charlotte een waar (mode-)icoon geworden (iedereen heeft ten slotte wel een beetje ‘Charlotte’ in zich). Met haar recente terugkeer in de SATC-reboot And Just Like That was het slechts een kwestie van tijd voordat ze (wederom) haar stempel zou drukken op de huidige modescène. Dus waarom dan niet in een look van een van de grootste merken van het moment?

Dat Davis ook daadwerkelijk bij de show aanwezig zal zijn, laat de actrice weten in een reactie onder de video op Instagram. “Ik kan niet wachten om naar je prachtige show te komen Simon! Ik kan letterlijk niet wachten!”, zo schrijft ze. De samenwerking is misschien wel de effectiefste modemarketing die we in lange tijd hebben gezien; het Jacquemus-team understood the assignment once again.