van-burberry-strand-tot-dior-spa-4-pop-ups-van-modehuizen-op-europese-vakantiebestemmingen-219261
©Courtesy of Burberry

Wie op vakantie bij de lekkerste restaurants wilt eten en bij de mooiste beachclubs wilt neerstrijken, dient het nodige voorwerk te verrichten. Welke gems struin je af tijdens je verblijf? Dankzij het geliefde concept van pop-ups maken deze modehuizen je dat deze zomer makkelijk. Onder meer Burberry, Dior en Louis Vuitton toveren jouw favoriete vakantiebestemming om tot een luxe(r) vakantieoord.

Hoewel de meeste modehuizen het hele jaar door wel fan zijn van een pop-up hier en daar, lijken ze de vakantieperiode massaal te hebben omgedoopt tot pop-upseizoen. Dat betekent overigens niet dat ze verwachten dat jij jouw vakantiedagen louter shoppend doorbrengt; de exclusieve ervaringen van deze modehuizen zijn geheel gehuld in zomerthema.

Pop-ups van modehuizen op vakantiebestemmingen

Van een Burberry-strand op Ibiza tot een Dior-spa in het Belmond-hotel in Portofino, dat inmiddels bekendstaat als een geliefd Italiaanse kuuroord: deze vier pop-ups bevinden zich op populaire Europese vakantiebestemmingen. Misschien ook wel die van jou.

Burberry-strand op Ibiza

Burberry heeft z’n zinnen deze zomer op misschien wel de populairste vakantiebestemming van Europa gezet, namelijk Ibiza. Zo toverde het Britse modehuis in aanloop naar de zomer beachclub Jondal, in het zuiden van het eiland, om tot een heus Burberry-strand. Inclusief Burberry-strandbedjes, geheel in stijl van de nieuwe Summer Monogram-collectie. Items uit de collectie van creative director Riccardo Tisci zijn bovendien verkrijgbaar in een kleine pop-upwinkel in het paviljoen.

Pop-up Burberry op Ibiza
©Courtesy of Burberry

Dior-spa in Portofino

Tijdens jouw vakantie helemaal unwinden? Dior helpt je een handje. In het welbekende Belmond-hotel in Portofino runt het Franse modehuis deze zomer een heuse Dior-spa. Na een van de vele behandelingen die op het wellnessmenu prijken – samengesteld door de experts van Dior skincare – neem je plaats op een van de vele strandbedjes op de decks van Bagni Fiore, de exclusieve beachclub van het Belmond-hotel. Speciaal voor de pop-up (open tot en met 30 september) stak het Franse modehuis het deck in een elegant jasje, met loungemeubels gehuld in een luxe toile de jouy-stof met een frisgroene print.

In de nabijgelegen pop-upshop zijn onder meer special edition parfums van het modehuis verkrijgbaar. Ook geen verkeerd souvenir, als je het ons vraagt.

Louis Vuitton-restaurant in Saint Tropez

Naast Spanje en Italië prijkt natuurlijk ook Frankrijk hoog op de lijst van populaire vakantiebestemmingen. Gelukkig voor de liefhebbers van de Côte d’Azur is aan de Franse Rivièra ook een noemenswaardige pop-up te vinden. En deze keer níet in strand-thema: tussen de chique clubs en cafés in Saint Tropez tref je deze zomer een glamoureus restaurant van Louis Vuitton.

Het hele seizoen neemt het Franse modehuis het terras van het White 1921 Hotel over, gelegen aan de Place de Lices. Oftewel: middenin het kloppend hart van Saint Tropez, omringd door roodgekleurde bistro’s en designerwinkels. Aan het roer van het restaurant staat de met een Michelinster bekroonde chef Mory Sacko, hoofd van MoSuke in Parijs. Dus naast staren naar het prachtige interieur kun je er nog waanzinnig lekker eten ook. Het pop-uprestaurant van Louis Vuitton is het hele zomerseizoen geopend.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Forte_forte-strand in Forte dei Marmi

Tot slot strijken we – wederom – neer aan de Italiaanse kust, ter hoogte van Forte dei Marmi. Daar waar je normaal gesproken het strandterras van de beachclub Alpemare treft, staan nu mintgroene strandbedjes en -tentjes uitgestald. De luxueuze strandsetting is te danken aan de samenwerking tussen het Italiaanse modemerk forte_forte en het Italiaanse parfummerk Acqua di Parma. Samen hebben ze het strand in het Versilia-kustgebied in het jasje van hun nieuwe gezamenlijke collectie gestoken.

Goed nieuws voor toeristen die in de Italiaanse badplaats verblijven. De take-over duurt namelijk de hele zomer. Voorlopig kun je dus nog wel even op de strandbedden ploffen, die voorzien zijn van strandlakens in de kleuren van de collectie.

Pop-ups op vakantietbestemmingen
©Acqua di Parma x forte_forte