ontwerper-blanca-miro-straalt-in-dior-haute-couture-voor-haar-bohemien-bruiloft-in-menorca-217402

Op 9 juli 2022 beleeft Blanca Miró de mooiste dag van haar leven: haar huwelijk met de man van haar dromen, Javi Fondevila. De ontwerper en oprichter van modelabels Vasquiat en La Veste organiseert haar intieme bruiloft in het Spaanse Menorca, een sentimentele plek voor de bruid. Geen standaard bruiloft, maar in plaats daarvan organiseert Blanca de speciale dag op haar eigen unieke manier. Het resultaat? Een groots feest met een bohemien, modieuze én gastronomische twist.

De bruiloft van Blanca Miró en Javi

Na jaren vrienden te zijn geweest veranderde de vriendschap van Blanca en Javi in 2020 in een krachtige liefde. Terwijl Javi vorige winter zijn aanzoek in Kopenhagen had gepland, kon zijn aanstaande bruid hem niet vergezellen. Hierdoor was hij genoodzaakt zijn aanzoek te verplaatsen naar een hotel in de bergen. Blanca: “We zaten met een glas wijn bij de open haard en toen gebeurde het plotseling. Het was een mooi moment, want we hadden altijd lange gesprekken over het leven, en het voelde goed.”

De keuze van de uiteindelijke bruiloft lag voor de hand voor Blanca Miró. Met haar leven en creativiteit in volle gang, was het vormgeven aan het huwelijk van haar dromen een nieuwe creatieve uitdaging. Blanca en Javi wisten hun weekend in Menorca onvergetelijk te maken met een sprookjesachtig kasteel als locatie. Een romantische en kunstzinnige tafelsetting, een natuurlijke omgeving en een ultra feestelijke sfeer. “We begonnen met een optreden van Javi en mij, waarbij we ons voordeden als Daft Punk, beiden gekleed in helmen en NASA-pakken”, legt Blanca uit.

Loewe, Dior haute couture en Paco Rabanne

De gelegenheid blijkt een ware modemarathon met een mix tussen bohemien en couture. Blanca’s eerste look is een lange patchwork jurk van Loewe, gedragen met een gehaakte bandana en een schelpenhoed van Pardo Hats. Het buffet, vol met Spaanse producten en compleet met Loewe-kaarsen, heeft alles in zich voor een ultra Instagrammable setting.

De trouwjurk die Blanca draagt tijdens de ceremonie is een unieke haute couture-creatie van Dior uit het archief. De volumineuze jurk is ontworpen door Diors Maria Grazia Chiuri in het Parijse atelier van het Franse modehuis. Om de magische bruidsjurk af te maken, kiest Blanca voor een natuurlijke make-up look, fonkelende juwelen en een lange vlecht. Eén die doet denken aan een hedendaagse prinses. Tot slot de laatste outfitwissel van de avond: een mini-jurk van Paco Rabanne, versierd met een gehaakt hoofdaccessoire.

De Spaanse bruiloft was een viering van de goede dingen in het leven. En dat ging door tot het einde van de avond tot groot genoegen van het pasgetrouwde stel en hun gasten. “Het belangrijkste is dat Javi en ik onze liefde hebben kunnen delen met onze vrienden en dat zij die hebben kunnen voelen. Ik zou onze bruiloft omschrijven als een sprookje waarin je door het bos loopt en achter elke boom verrassingen vindt.”

Magische bruiloft

Herbeleef de magische bruiloft in de exclusieve beelden en herinneringen hieronder.

Blanca miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
1/16
Native Share
Blanca Miró: Javi was 10 jaar lang mijn beste vriend. Ik hielp hem eigenlijk als model van zijn eerste merk dat hij jaren geleden lanceerde toen ik ongeveer 19 was, en vond hem altijd al een slimme kerel. Ik was een beetje verliefd, maar dacht dat hij toen te oud voor me was. Na al die jaren van vriendschap begon ons liefdesavontuur zo'n anderhalf jaar geleden. Ik kon niet geloven dat ik bij hem belandde, het was een droom die uitkwam. Sindsdien denk ik dat alles mogelijk is in het leven.
Blanca Miro wedding
©Melanie Rodriguez
2/16
Native Share
Blanca Miró en Javi in de kerk op hun huwelijksdag in Menorca.
Blanca wedding
©Melanie Rodriguez
3/16
Native Share
Onze trouwringen zijn van een van mijn favoriete juweliers waar ik van droomde. Iets heel speciaals voor mij zijn ook de twee armbanden die ik altijd draag van Margaret jewels. Eén is gegraveerd met zijn naam en één met mijn naam. In allebei staat onze trouwdatum gegraveerd.
Blanca miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
4/16
Native Share
De verschillende schoenen die Blanca Miró droeg voor haar huwelijk met Javi in Menorca.
Blanca miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
5/16
Native Share
De sprookjesachtige tafelsetting
Blanca miro's bruiloft
©DR
6/16
Native Share
Het buffet opgediend aan de vooravond van Blanca Miró en Javi's huwelijk in Menorca.
Blanca Miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
7/16
Native Share
Blanca Miró in haar buitengewone Dior haute couture trouwjurk vlak voor haar huwelijk met Javi in Menorca.
Blanca wedding
©Melanie Rodriguez
8/16
Native Share
Blanca over haar trouwjurk: Ik wilde iets dat niet nieuw was, maar droomde van een jurk uit het verleden. Ik had de eer om in de Haute Couture showroom van Dior een paar jurken te passen. Eigenlijk wist ik, voordat ik deze probeerde, meteen welke het was. Bij het passen besefte ik dat ik me niet vergist had, dit was de jurk.
Blanca Miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
9/16
Native Share
Blanca: Niets is beter dan een Dior Haute Couture jurk van Maria Grazia Chiuri met een cape, dat was mijn droom sinds ik een klein meisje was. Ik zei altijd tegen mijn moeder: 'Als ik op een dag trouw, zou ik graag een lange cape met een capuchon dragen.'
Blanca Miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
10/16
Native Share
Blanca Miró's bohemian bruiloft in Menorca
Blanca miro bruiloft
©DR
11/16
Native Share
Blanca Miró droeg een jurk van Loewe op het feest aan de vooravond van haar huwelijk met Javi.
Blanca miro wedding
©Melanie Rodriguez
12/16
Native Share
Vers fruit bij het buffet
Blanca miro huwelijk
©Melanie Rodriguez
13/16
Native Share
Blanca Miró op haar huwelijksfeest.
Blanca miro wedding
©Georgina Millet
14/16
Native Share
Blanca Miro bruiloft
©Josephien Leddet
15/16
Native Share
De jurk van Paco Rabanne en de gehaakte hoed van Pardo Hats gedragen door Blanca Miró op haar huwelijksfeest in Menorca.
Blanca Miro bruiloft
©Melanie Rodriguez
16/16
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.