kijk-binnen-in-diors-eerste-restaurant-in-parijs-waar-je-gegarandeerd-een-keer-wil-eten-208701
©Kristen Pelou

Na diverse cafés en een restaurant in Saint-Tropez opent Dior nu eindelijk haar eerste restaurant in Parijs. En wel in het hart van het modehuis, in de volledig vernieuwde boetiek aan de Avenue Montaigne. Naast een museum, drie tuinen en een privé suite vind je hier restaurant Monsieur Dior, waar chef-kok Jean Imbert je laat genieten van de meest smaakvolle gerechten met een high-fashion twist.

Monsieur Dior restaurant in Parijs

Het restaurant is vernoemd naar Christian Dior en belichaamt de ‘Franse kunst van het leven’. Het menu is zorgvuldig samengesteld door Imbert en zijn compagnon Antony Clémot, die inspiratie haalden uit het erfgoed en de geschiedenis van het modehuis. Je kunt er onder meer terecht voor een Franse ‘New Look’ croque met truffels, krab uit Granville met avocado, grapefruit en ravioli of een zachtgekookt ei op een bedje van kaviaar en room, Dior-stijl.

Monsieur Dior in Parijs
©Kristen Pelou

 

Niet alleen sluiten de gerechten perfect aan bij het Franse modehuis; ook het interieur ademt één en al Dior. Zo zien we veel witte en zilveren accenten, stoelen met de bekende pied-de-poule-print en speciaal Dior-servies. Achter de bar hangt een indrukwekkende spiegel van Claudia Wieser, samengesteld uit geometrische panelen. Daarnaast is een van de muren bekleed met duizenden rood-zwart-witte beelden uit de Dior-archieven en de persoonlijke verzameling van de kunstenaar, Guy Limone. Tot slot kun je in het restaurant ook een olieverfschilderij spotten met de naam Christian Dior à Table van René Bouché.

Monsieur Dior in Parijs
©Kristen Pelou

De vernieuwde 30 Montaigne

Monsieur Dior bevindt zich in Dior’s iconische gebouw aan de Avenue Montaigne, dat een twee jaar durende renovatie heeft ondergaan. Meer dan 10.000 vierkante meter is gewijd aan de geschiedenis en creativiteit van het modehuis. Naast eten in het restaurant kun je hier nog veel meer zien en beleven. Er is bijvoorbeeld ook een museum en een patisserie. Bij die laatstgenoemde kun je genieten van kenmerkende Franse taartjes die opnieuw geïnterpreteerd zijn in de vorm van eetbare Dior-iconen.

De ideale plek om even bij te komen tijdens een stedentrip in Parijs, denken wij zo.

La Patisserie Dior
©Kristen Pelou