igone-de-jongh-deelt-hoogtepunten-van-huwelijksreis-op-de-seychellen-een-paradijs-indeed-206123

Een trip naar de tropen of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. (Not so) newlyweds Igone de Jongh en Thijs Römer gingen – twee jaar na hun trouwdag, met dank aan Covid – op huwelijksreis naar de Seychellen. Een paradijs, indeed.

“Ik heb heel veel gezien in mijn leven, maar dit was echt het mooiste ooit. Het is precies wat je verwacht van een bounty-eiland.”

Tips Seychellen

Hoe kleiner, hoe beter

“We zaten niet op het hoofdeiland Mahé, maar op een kleiner eiland en dat zou ik iedereen aanraden. De Seychellen bestaan uit 115 eilanden – waarvan een derde bewoond – dus keuze genoeg. Op het hoofdeiland tref je vooral het lelijke toerisme; grote resorts, drukke stranden en een luid uitgaansleven. Wij kwamen juist voor de rust en de natuur, dus zijn meteen doorgereisd naar het eiland Praslin.”

“Vergis je niet: je bent in totaal zeker 24 uur onderweg, maar dat is het helemaal waard. Bij aankomst ben ik meteen mijn bed ingedoken; ik was helaas zó zeeziek van de overtocht. Maar toen ik de volgende ochtend de gordijnen opende, kon ik mijn ogen niet geloven.”

Man met smaak

“Thijs had het hotel geregeld en ik moet toegeven: de man heeft smaak. Hotel Chateau de Feuilles heet het, een kleinschalig boutique hotel met negen kamers, persoonlijke service, ongelofelijk uitzicht en heel lekker eten. Ik had het niet beter kunnen regelen.”

Seychellen tips
©Igone de Jongh

Onbewoond eiland

“Misschien wel het leukste aan het hotel is dat de eigenaar een eigen eiland bezit, waar je als gast exclusief met een bootje naartoe kunt. Locals brengen je naar het eiland, en maken on the spot een verse lunch voor je op een barbecue, die ze ook meenemen op de boot. Er is daar verder helemaal niemand, dat maakt het zo speciaal.”

Take-away

“We konden bij het hotel heerlijk eten, maar dineerden ook een paar keer bij Café des Arts, het leukste restaurant op het eiland met een fusion keuken. Verder heb je vooral veel lokale afhaaltentjes, waarvan je eerst denkt: ik weet niet of ik dit overleef. Maar lékker, niet normaal.”

Seychellen tips
©Igone de Jongh

Back to basics

“Alleen al als je naar buiten kíjkt, verbrand je, dus ik heb me daar een slag in de rondte gesmeerd. In dat opzicht kan ik overigens wel stellen: oktober is een prachtige maand om te gaan. De negen dagen dat wij er waren was het weer precies zoals we hoopten.”

“Naast een bikini, slippers en hoed had ik verder eigenlijk niks nodig. Als ik niet in het water lag – ik hou heel erg van diepzeeduiken – lag ik op het strand met een boek. Ik vind lezen heerlijk, maar kom er thuis vaak niet aan toe. Dat is dan lekker als je op zo’n plek bent. ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen is zeker een aanrader.”

©Igone de Jongh