lobke-de-dreu-slaapt-in-een-t-shirt-en-crocs-ik-ga-heel-snel-in-de-chillmodus-206851

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van stylist Lobke de Dreu.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een zelfgemaakte tafel van hout die ook dient als nachtkastje. We hebben er allemaal dingen in gegraveerd waardoor het lijkt op zwart witte geblokte tegels. De ene keer staat er een kop thee op met de afstandsbediening, een andere keer is het een borreltafel. Een multi-inzetbaar tafeltje dus.

Als ik het als nachtkastje gebruik ligt er lippenbalsem op van het merk Lano, de Ointment Multi-Balm Grapefruit. Dat is echt een must. Maar ook mijn panterprint waterkoker – voor een kop thee – staat er dan bij.”

 

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik heb wel een ritueel, maar dat is niet echt een goede skincare. Ik plof echt in bed en ben snel in de chill-stand. Dan haal ik in bed mijn make-up eraf met vochtige doekjes. Dus in de ochtend hangt er nog weleens een beetje mascara onder mijn oog.

Ik gebruik wel een goede nachtcrème van Clinique of Clarins en dan kneed ik het nog lekker in met The Coucou Club Coucou Jade Roller.

Soms gebruik ik nog een gezichtsmasker. Niet van een bepaald merk, omdat ik het juist leuk vind om verschillende uit te proberen. Maar een favoriet is toch wel de Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer van Clinique. Verder gebruik ik tijdens de koude wintermaanden Collistar Magic Face Drops voor een gezond kleurtje. Ik doe dan een paar druppels door mijn gezichtscrème. Echt top spul.”

Qua slapen?

“Ik ben een makkelijke slaper en ga met First Dates naar bed. Dan slaap ik binnen een half uur. Maar ik kan ook weleens uren op Instagram scrollen. Daar word ik persoonlijk heel rustig van. Zo doe ik inspiratie op voor de volgende dag. Ik kijk graag op de pagina van Marianne Theodorsen, maar ook Janka Polliani, Emili Sindlev en HOBNOB vind ik inspirerend.”

Slaap je in stijl?

“Ik heb het allemaal. Bijvoorbeeld een mooie gestreepte satijnen pyjama, maar na een heel fabuleuze dag ben ik blij als ik mijn bh af kan doen en mijn pumps kan uitschoppen. Vaak eindig ik met een heel groot T-shirt en mijn Crocs in bed.”

Geheime nachtsnack?

Als ik ’s nachts wakker word heb ik altijd zin in zoet en pak ik witte chocolade mousse van La Place. Eigenlijk alles wat met chocolade te maken heeft is goed in de nacht, maar als ik de mousse in huis heb, gaat-ie eraan. Overdag hou ik van hartig, maar ’s nachts slaat het om.”