dineren-in-stijl-neem-een-kijkje-in-guccis-gloednieuwe-restaurant-in-seoul-208119
©Gucci

Je hebt restaurants en je hebt Gucci-restaurants. Inderdaad in meervoud, want het Italiaanse modehuis heeft inmiddels al diverse restaurants geopend over de hele wereld. Het nieuwste Gucci-eetparadijs vind je in het Koreaanse Seoul, de derde locatie buiten Italië na Los Angeles en Tokyo.

Gucci-restaurant in Seoul

Het nieuwe restaurant van Gucci in Seoul bevindt zich op de bovenste verdieping van de Gucci Gaok-flagship store in de wijk Itaewon. Op de menukaart – gecreëerd door chef-koks Massimo Bottura, Jun Hyung-kyu en Davide Cardellini – staan eigentijdse gerechten met een speelse kijk op de Italiaanse keuken. Zo kun je er terecht voor onder meer Bottura’s beroemde Emilia Burger en Tortellini met Parmigiano Reggiano Cream.

Gucci-restaurant in Seoul
©Gucci

Als dat allemaal nog niet goddelijk genoeg klinkt, staan er nog meer gerechten op de kaart waar je spontaan van gaat watertanden. Neem bijvoorbeeld Seoul Garden en Summer in Adriatic, waarin Koreaanse invloeden zijn verwerkt. Alle gerechten worden geserveerd op Gucci-servies met de bekende flora- en faunaprints. Naast het heerlijke eten kunnen gasten ook genieten van de vele smaakvolle wijnen en cocktails.

Dineren à la Gucci

Een high-fashion diner is natuurlijk niet compleet zonder een oogverblindend interieur. Het restaurant heeft felgroene muren, die in balans worden gehouden door het gebruik van donker hout, plantenprints en een heleboel fluweel. Ook kun je eten in een ‘geheime’, private dining room die schuilgaat achter glas-in-lood deuren. De ruimte, Room of Mirrors genaamd, biedt plaats aan maximaal acht gasten en is voorzien van Gucci-behang.

Gucci-restaurant in Seoul
©Gucci

Het nieuwe Gucci Osteria Seoul da Massimo Bottura opent op 28 maart. Mocht je de komende tijd niet in de buurt van Seoul zijn, dan zijn er nog andere Gucci-restaurants die je kunt bezoeken. Naast de verre locaties in Los Angeles en Tokyo kan dat ook dichter bij huis. Ervaar fine dining à la Gucci in Florence, Italië – het eerste restaurant dat het modehuis ooit opende.