bij-deze-7-restaurants-in-nijmegen-moet-je-zijn-voor-een-heerlijk-diner-306041
©Bistrobar Berlin

Of je nu in Nijmegen woont of slechts op bezoek bent in de Waalstad (voor de Vierdaagse bijvoorbeeld), uit eten is altijd een goed idee. Vooral als er zoveel geweldige opties zijn om uit te kiezen. Mocht je zin hebben in een avond uitgebreid dineren in een sterrenrestaurant, dan kan dat op allerlei manieren. Wat dacht je van op z’n industrieel Berlijns, omgeven door planten en bloemen of in een begroeide binnenplaats? Ook kent Nijmegen veel gezellige restaurants met een ongedwongen sfeer, van Aziatische streetfood tot shared dining. Hieronder onze zeven favorieten.

Restaurants in Nijmegen

Bistro Flores

Ambacht en eenvoud komen samen bij Bistro Flores, waar “bijzondere groentegerechten hand in hand gaan met een bijzonder stuk vis of vlees”. Bij dit restaurant is uit eten gaan een hele belevenis, vooral als je een plekje weet te bemachtigen in de begroeide patio. Die is voorzien van een schuifdak en een open haard, zodat je hier altijd kunt zitten, ongeacht het seizoen. Vanuit de patio heb je zicht op de wijnkamers, waar je de indrukwekkende wijnvoorraad kunt bewonderen.

Bistro Flores, Kelfkensbos 43, Nijmegen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flores (@flores_nijmegen)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Nieuwe Winkel

Als je plantaardig wilt eten op topniveau, moet je bij De Nieuwe Winkel zijn. Het restaurant is een verborgen juweel in de binnenstad van Nijmegen en bevindt zich in een voormalig weeshuis, inclusief prachtige entree dat uit de veertiende eeuw stamt. Botanische gastronomie is hier het concept, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van allerlei soorten eetbare planten. En die wil je proeven nadat chef-kok Emile van der Staak zijn magic erop heeft losgelaten.

De Nieuwe Winkel, Gebroeders van Limburgplein 7, Nijmegen

Bistrobar Berlin

Net als de creatieve broedplaats waarnaar dit restaurant vernoemd is, staat Berlin voor kunst, cult en open-mindedness. Deze bruisende bistrobar is niet voor niets opgenomen in de Michelin-guide. Zo is de keuken modern en gedurfd, met een internationale en eclectische kaart – samengesteld in samenwerking met Ron Blaauw, die zijn naam als huisadviseur aan het restaurant heeft verbonden. Door het brede scala aan gerechtjes kun je jouw diner naar eigen smaak en aantal gangen invullen.

Bistrobar Berlin, Daalseweg 15-17, Nijmegen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistrobar Berlin (@bistrobarberlin)

De Portier

Een van de betere restaurants in Nijmegen is De Portier. Je treft hier een modern interieur aan, omgeven door de historische bakstenen van het voormalige Poortwachtershuys. Ook de creaties van de chef ademen een eigentijdse sfeer, altijd begeleid door de bijpassende Oostenrijkse wijnen die hier geschonken worden. Of je nu gaat voor een vier- of achtgangenmenu, je verlaat dit restaurant gegarandeerd met een culinaire ervaring rijker.

De Portier, Kelfkensbos 57, Nijmegen

Trafo

In juni 2023 opende Trafo zijn deuren nabij de oevers van de Waal. Of je nu rustig wil wakker worden met een ontbijtje en een kop koffie, wil lunchen op het zonovergoten terras of ’s avonds wil dineren of gezellig borrelen, hier zit je goed. En ook stijlvol, moeten we zeggen, met een gestroomlijnd interieur vol hout, warme tinten en industriële details.

Trafo, Winselingseweg 41, Nijmegen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trafo (@trafo.nijmegen)

Bistrobar Bankoh

Bij Bankoh serveren ze Asian cuisine with a twist. En dat gewoon in Nijmegen, op de kop van de Handelskade met uitzicht op de Waal en de oude haven. Van Vietnamese oesters tot Thai carpaccio en beef tataki, de gerechten op de uitgebreide menukaart laten ieder streetfoodlievend hart sneller kloppen. Vergeet je diner niet af te sluiten met een verrukkelijk dessert, zoals de baba banana of de matcha cheesecake.

Bistrobar Bankoh, Kaapstander 286, Nijmegen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistrobar Bankoh (@bistrobarbankoh)

Eetbar MikMak

‘Hier is ver weg dichtbij’, staat er te lezen op de website van Eetbar MikMak. En daar hebben ze helemaal gelijk in, want in dit restaurant komen de beste smaken uit de wereld samen – van Frans en Spaans tot Indonesisch en Japans. Net als de menukaart is het interieur ook werelds met rotan lampen, Perzische kleden en tropische prints. Bij lekker weer is het goed vertoeven in de sfeervolle binnentuin.

Eetbar MikMak, Kelfkensbos 45, Nijmegen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eetbar MikMak (@mikmaknijmegen)

Bekijk ook onze favoriete restaurants in AmsterdamUtrechtRotterdam, Maastricht en Den Bosch.