kate-middleton-draagt-de-trendtas-van-dit-moment-waar-it-girls-mee-weglopen-206341
©KARWAI TANG

Van Chanel’s iconische 2.55 tot de Hermès Birkin, sommige handtassen overstijgen trends en verenigen modeliefhebbers uit alle lagen van de bevolking. Om een voorbeeld te noemen: Diana, prinses van Wales, droeg regelmatig de Lady Dior tas van Dior en de bamboe-handtas van Gucci. Beiden zijn nu populair bij Gen-Z modeliefhebbers.

Dé trendtas van dit moment

Waar royals én it-girls op dit moment mee weglopen is de Mayfair-tas van Aspinal, die al in 2008 werd gelanceerd. Het is dé trendtas van dit moment.

Emily Ratajkowski met een emerald croc versie van Aspinal's Mayfair tas.
©AKGS

De elegante tas is het derde exemplaar ontworpen door creatief directeur Mariya Dykalo. Sindsdien is het item uitgegroeid tot een waar handelsmerk van het label. Over de andere modellen: de Midi is een bestseller, terwijl de Nano Dykalo’s een klein kijkje geeft in de micro tassentrend.

©MAX MUMBY/INDIGO

De hertogin van Cambridge heeft ten minste twee kleuren – lila en zwart – van de Mayfair. Emily Ratajkowski en Gigi Hadid zijn fan van de klassieke zwarte en smaragdgroene croc-versies. De hertogin droeg de zwarte stijl tijdens een bezoek aan Kopenhagen. Gecombineerd met een knalrode blazer en een op maat gemaakte pantalon.

De modellen laten zien hoe je de traditionele ladylike tas tegenwoordig draagt. Emily droeg de hare met een gevederde off-the-shoulder top van Saint Laurent, skinny zwarte jeans en kniehoge laarzen van Schutz tijdens een optreden bij Saturday Night Live. Gigi vierde de 25e verjaardag van haar zus Bella Hadid met een grijze tweed bustier en bijpassende cargo broek met zakken uit St John’s lente/zomer 2022 collectie. Mét haar Aspinal Mayfair in de hand.

It-girls en royals zijn het over één ding eens: de Mayfair van Aspinal is een absolute topper. Zowel voor overdag als ’s avonds.