helemaal-officeproof-katie-holmes-draagt-gebreide-jurk-met-matching-sjaal-of-deken-217427
©ANP

Hoewel er momenteel even een dipje zit in de hittegolf waar we deze week mee te maken kregen, zullen er ongetwijfeld nog veel warme dagen in het verschiet liggen. De grootste uitdaging voor iedereen die op kantoor werkt? Buiten is het tropisch warm, binnen staat de airco op standje vrieskist. Kortom: wat trek je aan? Gelukkig heeft Katie Holmes de oplossing voor dat probleem: een gebreide jurk met een ‘ingebouwde’ sjaal of deken (het is maar hoe je het interpreteert).

Katie Holmes in gebreide jurk met sjaal

Holmes heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot streetstyle-icoon met looks die zowel stijlvol als functioneel en comfortabel zijn. Onlangs werd de actrice nog gespot in een groene tuinbroek van Dickies waarin ze haar Dawson’s Creek-personage Joey Potter channelde. Of wat dacht je van die ene set met een kasjmier beha en een vest van Khaite, die toentertijd compleet viral ging?

Nu verschijnt ze in een net zo comfortabele, al zij het ietwat chiquere, look. Zo arriveert Katie Holmes bij Good Morning America in New York in een gestreepte gebreide jurk van kasjmier en wol met een bijpassende sjaal – die de ideale warmhouder is tijdens frissere momenten – van Chloé. Om haar outfit van nog meer comfort te voorzien, combineert Holmes de knusse midi-jurk met een paar witte Nama sneakers van het modehuis, gemaakt van verantwoord suède en gerecycled mesh.

Officeproof

Hoewel de gebreide sjaal over Katie’s schouders niet bepaald luchtig lijkt voor als de temperaturen stijgen, biedt het ontwerp de nodige warmte voor werkende vrouwen in een kantoor waar de airco aanstaat. Een stijlvolle vervanger van de office blankets of die ene trui die in weinig gevallen een succesvolle match is met een zomerjurk.

Katie Holmes in een gebreide jurk
©ANP