koningin-letizia-combineert-een-zomerse-boho-blouse-met-witte-tennisschoenen-301790
©Getty Images

Koningin Letizia mag dan wel een voetblessure hebben; het weerhoudt haar niet van modestatements. Hoewel ze stiletto’s, espadrilles met platform en hoge hakken (tijdelijk) heeft ingeruild voor tennisschoenen, blijft ze haar schoeisel combineren met geraffineerde en elegante outfits. Voor haar bezoek aan de Residencia de Estudiantes in Madrid besloot Letizia ook een andere stijlformule toe te passen (die tevens geliefd is bij onze eigen koningin Máxima): monochroom.

Koningin Letizia draagt tennisschoenen

Als je op zoek bent naar manieren om met sportschoenen naar je werk te gaan, geeft koningin Letizia je het goede voorbeeld. Een paar dagen geleden zagen we haar in een lilakleurig pak met een wit T-shirt en een paar witte gympen. Die wisselt ze af met andere schoenen van Spaanse makelij, die honderd procent veganistisch zijn. De vorstin is groot liefhebber van de Project 080-sneakers van het label Ohne Project, gemaakt van maïs en biologisch katoenafval. Ze zien er dus niet alleen stijlvol uit, maar zijn ook volledig duurzaam. Daarbij komt dat de tennisschoenen perfect te combineren zijn met een blazer of blouse, evenals met een wijde broek of trainingspak.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook de rest van de monochrome look is het bespreken waard. Zo droeg koningin Letizia haar tennisschoenen met een wijde witte broek en een net zo witte boho-blouse met ruches en kant van Uterqüe. Wat haar beautylook betreft, hield ze het simpel. Halflang haar met de punten naar buiten gestyled en haar grijze haren zichtbaar, een discrete manicure met korte nagels en stralende make-up met koperkleurige oogschaduw, een lichtroze blush en veel glans op de lippen. Als je niet weet wat je aan moet trekken als het kwik straks weer stijgt: kijk weer even naar dit beeld, dan is je beslissing snel gemaakt. Bedankt Letizia!

Koningin Letizia draagt een witte look met tennisschoenen
©Getty Images
De sneakers van de Spaanse monarch
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue MX.