emily-ratajkowski-bewijst-dat-je-deze-it-laarzen-ook-makkelijk-in-de-zomer-kunt-dragen-301738
©ANP

De zomer staat voor de deur, maar als je denkt dat we daardoor alleen met luchtige zomerschoenen of strandachtige waterschoenen de straat op gaan, heb je het mis. Zeker nu trendsetters als Emily Ratajkowski een indicatie geven van wat de hipste schoen van het moment gaat worden. De grootste les? Wacht nog maar even met het opbergen van je herfst- of winterlaarzen, want bikerboots zijn dit seizoen overal. Ook wanneer de temperaturen stijgen.

Emily Ratajkowski in de Miu Miu bikerboots 

Emily Ratajkowski wandelde deze week door de straten van New York, op een paar leren bikerboots. Een chunky leren laars aan de vooravond van de zomer? Waarom ook niet. De edgy schoen is van Miu Miu en werd gedebuteerd op de herfst/winter 2024-show van het merk. Daar werd de schoen gecombineerd met elegante rokken en jurken – een interessante dualiteit. Emily Ratajkowski droeg haar Miu Miu-laarzen echter met een totaal andere stijl. Een korte sportbroek in combinatie met een luchtig wit T-shirt. (Anderen, zoals Zoe Kravitz, combineerden eerder ook al sportshorts met elegante schoenen.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Natuurlijk, een paar leren laarzen is waarschijnlijk niet je eerste keuze op een zonnige dag. Maar in combinatie met lichtere en luchtigere kledingstukken kun je niet ontkennen dat het gewicht van de laars een vleugje coolness toevoegt aan een lente- of zomerlook. Het is een stylingkeuze die het overwegen waard is op een dag met een lekker zomerbriesje, of de dagen waarop het te koud is voor het échte zomerschoeisel.

Emily Ratajkowski in bikerboots
©ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.