koningin-maxima-draagt-fleurige-look-met-bloemenjas-van-claes-iversen-tijdens-prinsjesdag-268621
©ANP

Vandaag is het Prinsjesdag; de officiële opening van het nieuwe politieke jaar. En bij een dergelijk officieel en tegelijk feestelijk back to work-moment, horen ook bijzondere back to work-looks. In de traditie van Prinsjesdag dragen leden van de Staten Generaal bijzondere outfits – inclusief speciale hoeden. Maar ook de koninklijke familie gaat gehuld in unieke ontwerpen. Koningin Máxima kiest dit jaar voor een fleurige look van een van haar favoriete ontwerpers: Claes Iversen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Koningin Máxima in Claes Iversen op Prinsjesdag

Vandaag spreekt koning Willem-Alexander traditiegetrouw de troonrede uit. Dit keer wegens de renovatie van het Binnenhof niet in de Ridderzaal, maar in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Koning Willem-Alexander arriveert samen met koningin Máxima en kroonprinses Amalia in de Glazen Koets. Ook prinses Alexia (die er voor de eerste keer is), prins Constantijn en prinses Laurentien zijn aanwezig in de Koninklijke Schouwburg. Daarna vindt de befaamde balkonscène plaats bij Paleis Noordeinde, waarna de minister van Financiën Sigrid Kaag de Miljoenennota en Rijksbegroting aan het parlement overhandigt.

Voor deze feestelijke dag draagt Máxima een feestelijke outfit. Waar de koningin vorig jaar koos voor de Nederlandse ontwerper Benchellal, kiest Máxima dit jaar wederom voor een ontwerp van eigen bodem voor haar Prinsjesdag-look met een ontwerp van Claes Iversen. Haar outfit bestaat uit een poederroze broekpak met een opvallende jas afgewerkt met kleurrijke bloemen.

Máxima’s Prinsjesdag-look

De jas en pantalon zijn afkomstig uit de Couture 2022-collectie van de Nederlands-Deense ontwerper die eerder getoond werd tijdens Amsterdam Fashion Week. Bij haar chique, kleurrijke look droeg Máxima een opvallende hoed in de vorm van een bloem in dezelfde tint die terugkomt in haar jas. Het ontwerp is gemaakt door Berry Rutjes. Haar look wordt afgemaakt met bijpassende roze handschoenen, een roze clutch en roze ceintuur rond het middel. Tot slot draagt Máxima fonkelende sieraden om haar look een royal-twist te geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)