koningin-maxima-is-klaar-voor-de-zomer-in-een-stralende-crisp-white-dior-look-301506
©Getty Images

Waar het zomerse weer in Nederland nog even op zich laat wachten, schijnt aan de andere kant van de oceaan wél de zon. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn momenteel voor een werkbezoek in de Amerikaanse staat Georgia, en later deze week in New York. Daar licht de koningin een tipje van de sluier op wat betreft haar zomergarderobe. Na onder meer een monochrome look in blush pink en een vuurrode outfit waarin ze haar draaitafelkunsten liet zien, gaat Máxima nu voor summer whites in een chique jurk van Dior.

Koningin Máxima in Dior

Tijdens het werkbezoek in de Verenigde Staten was het koningspaar op dinsdag in de stad Savannah. Voor deze dag besloot de koningin haar kleurrijke looks van de vorige dagen in te wisselen voor een minimalistischere stijl. Zo verscheen Máxima in een witte mouwloze midi-jurk met V-hals en peplumdetails van Dior, die perfect paste bij het zonnige weer. Opvallend was haar keuze voor het Franse modehuis, aangezien de koningin voor werkbezoeken vaak grijpt naar haar favoriete merk Natan, of een look van Nederlandse ontwerpers als Claes Iversen en Jan Taminiau.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Máxima complementeerde haar zomerse witte jurk met een bruine clutch van Hermès, leren hakken van Gianvito Rossi en gouden sieraden, waaronder een opvallende minimalistische choker van Isabelle Fa.

Als in een romcom

Aan Máxima’s zijde zagen we koning Willem-Alexander, die voor de gelegenheid voor een donkerblauw pak en een frisse citroengele das droeg. Samen wandelde het paar door de straten van Savannah, een moment dat uitgebreid werd vastgelegd door de aanwezige fotografen. Het resultaat? We zien de twee royals gearmd lopen terwijl ze elkaar liefdevol aankijken, beelden die niet onderdoen voor de inmiddels iconische foto’s van prins Harry en Meghan Markle onder een paraplu in de regen. Een tafereel dat zomaar uit een romcom had kunnen komen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de straten van Savannah
©Getty Images