koningin-maxima-draagt-vuurrode-look-in-mekka-van-de-hiphop-atlanta-en-duikt-zelf-ook-even-de-studio-in-301424
©Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reisden zondag af naar de Verenigde Staten voor een werkbezoek aan Georgia en later deze week New York. Lucky us, want we werden opnieuw verwend met monochrome looks van de koningin. Tijdens haar bezoek aan de stad Atlanta droeg Máxima een opvallend vuurrood ensemble. En wat nog opvallender was? Koningin Máxima dook in haar vorstelijke look samen met koning Willem-Alexander de toonaangevende hiphopstudio Patchwerk Recording Studios in. Eenmaal plaatsgenomen achter de mixing decks bleken ze een behoorlijke beat te kunnen maken.

Máxima kiest een vuurrode look in Atlanta

Het werkbezoek werd met een vol programma op maandagochtend in Atlanta afgetrapt. Het koningspaar bracht een bezoek aan het Martin Luther King Jr. Centre; waaronder het museum en het graf van wijlen King waar een krans werd gelegd. Ook bezochten ze het herontwikkelingsprogramma genaamd The Beltline, het Nederlandse bedrijf Newcold en de tentoonstelling Dutch Art in a Global Age in het High Museum of Art.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Waar Máxima zondagavond bij aankomst op Amerikaanse grond koos voor een zalmroze pak van Claes Iversen en bijpassende Gianvito Rossi-pumps (inclusief Hollandse touch: een paar Luz Camino-statementoorbellen in de vorm van tulpen) ging de koningin maandag voor een look waarin we haar vaker zien. Een opvallend ensemble van het Vlaamse modehuis Natan in de trendgevoelige vuurrode kleur. Ze bleef trouw aan haar kenmerkende stijl door haar accessoires af te stemmen op haar outfit voor een monochrome look. Máxima droeg de jurk op kniehoogte met wapperende cape wederom met gelijkkleurige pumps, een tas van Sophie Habsburg met bijpassende handschoenen en een hoofdstuk van Natan. Later op de dag ruilde ze haar hoge hakken in voor een paar rode ballerina’s.

Het is niet de eerst keer dat we Máxima zien schitteren in de felkleurige creatie. Ze droeg de jurk eerder tijdens een staatsbezoek aan Oostenrijk in 2022. We weten ondertussen dat Máxima niet vies is van de populaire rode kleur. Zo vertelde ‘Máxima’-kostuumontwerper Margriet Procee in een exclusief interview met Vogue dat rood bij de koningin zorgt voor een krachtige uitstraling.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander bij het graf van Martin Luther King jr.
©ANP

Koningspaar duikt de muziekstudio in 

Hoewel we gewend zijn het koningspaar te zien in paleiselijke sferen, verrassen ze ons zo nu en dan met een minder traditiegetrouwe verschijning. Het koningspaar dook namelijk de toonaangevende muziekstudio Patchwerk Recording Studios in.

Hier draaiden ze aan de muziekknoppen waar muzieklegendes zoals 2Pac, Missy Elliot, Beyoncé en Madonna hen voorgingen. In het gezelschap van Nederlandse hiphopartiesten Frenna en Rotjoch namen Willem-Alexander en Máxima plaats achter de muziektafel. Frenna deelde de beelden waarop we het koningspaar zien binnenvallen tijdens zijn opnamesessie op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @frenna

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander duiken de muziekstudio in tijdens werkbezoek aan Patchwerk Recording Studios in de Verenigde Staten.
©ANP