koningsdag-2024-dit-dragen-koningin-maxima-en-de-prinsessen-295462
©ANP

Vandaag viert koning Willem-Alexander zijn 57e verjaardag. Voordat de landelijke festiviteiten in Emmen losbarsten, poseert het koninklijke gezin traditiegetrouw voor een familieportret. De royals reizen dit jaar af naar de Drentse stad, waar de koninklijke familie een uitgebreid programma te wachten staat. Hiervoor hullen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zich in feestelijke looks: dit dragen de Oranjes op Koningsdag 2024.

Warme tinten voor Koningsdag 2024

Heel Nederland kleurt vandaag oranje, en dat geldt ook voor een van de Nederlandse royals. Zo kiest prinses Ariane voor een driedelig pak van Max Mara in de kleur burnt orange, bestaande uit een getailleerde, single-breasted blazer, een wijde pantalon en een gilet. Ook zus Alexia gaat voor een look in een warme tint om de verjaardag van haar vader te vieren. De prinses draagt een witte midi-jurk met knoopjes en een hoge split van het Franse it-label Sézane, gecombineerd met een steenrode mantel en een paar laarzen met hak in dezelfde kleur.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Máxima en Amalia in het groen

Wat koningin Máxima en kroonprinses Amalia uit de kast hebben getrokken voor Koningsdag 2024? Máxima verscheen de afgelopen week in meerdere opvallende looks (van een monochrome outfit in kersenrood – de it-kleur van dit moment – tot een frisse colorblocking-look). Die style streak zet de koningin nog even voort, aangezien ze voor deze feestelijke dag wederom een opvallende outfit kiest. Máxima draagt een mosgroene midi-jurk van guipure zijde van haar favoriete modehuis Natan, met daaroverheen een vest in gebroken wit en in haar hand een clutch van Santesteban. Op haar hoofd prijkt een bijzondere haarband met groene vlinders, gemaakt door ontwerper Berry Rutjes. De vlinders verwijzen naar Emmen, dat bekend staat om zijn dierenpark (nu Wildlands, vroeger Noorder Dierenpark), waar meer dan 2000 verschillende soorten vlinders te bewonderen zijn.

Ook Amalia kiest voor groen. Zo draagt de prinses een flowy jurk met print van het Franse modelabel ba&sh en een bijpassende donkergroene mantel. Amalia maakt haar look af met een paar crèmekleurige pumps en verwijst, net als haar moeder, naar Emmen als vlinderstad door een gouden vlinderspeld in haar blonde lokken te dragen.