koningin-maxima-lijkt-fan-van-guccis-nieuwe-it-kleur-die-we-nu-overal-zien-295020
©ANP

Koningin Máxima is de afgelopen tijd veel in beeld geweest tijdens officiële werkgelegenheden, in looks waarmee ze hoofden deed draaien – van chique looks tijdens het tweedaagse staatsbezoek van het Spaanse koningshuis aan Nederland, tot een colorblocking outfit tijdens het Koningsdagconcert deze week. Ook opvallend was haar knalrode look tijdens de ontvangstceremonie voor het Spaanse koningspaar. Dinsdag had Máxima een solowerkbezoek, waarvoor ze gehuld ging in een outfit in een kleur die op dit moment volledig viral gaat: de cherry red-kleur, populair gemaakt door Gucci.

Máxima opnieuw te zien in cherry red-look

Máxima bracht een bezoek aan het museum Schoenenkwartier in Waalwijk, om de nieuwe tentoonstellingen Trek je stoutste schoenen aan en De geschiedenis van De Langstraat te bezoeken. De eerste toont het werk van jonge scholieren en de laatste expo gaat in op de geschiedenis van de Brabantse schoen- en lederindustrie. Ook had Máxima een ontmoeting met ervaren schoenmakers en studenten van vakopleidingen bij de professionele werkplaats het Schoenenlab.

Voor haar bezoek paste Máxima wederom haar go-to stylingformule toe: een monochrome outfit. Deze keer niet knalrood of poederroze zoals we vorige week zagen, maar cherry red. De kans is groot dat deze specifieke tint je bekend voorkomt: de kleurtrend domineert de laatste tijd zowat alle mode-content op social media.

Cherry red is overal

Sabato De Sarno, Gucci’s nieuwe creative director, is eigenhandig verantwoordelijk voor de heropleving van deze kleurentrend. In zijn eerste collectie voor het modehuis, genaamd Ancora, staat deze kersenrode kleur centraal – van glanzende leren slingbacks tot tassen, blazers, broeken en rokken in de dieprode tint. Ook heeft de volledig gerenoveerde flagshipstore in Milaan een speciale rode kamer, en kreeg zelfs het logo van het merk de kleur, die nu geheel toepasselijk een eigen naam heeft: Rosso Ancora.

Máxima draagt de kleur in de vorm van een matching broekpak. Niet van Gucci, maar van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Daarbij draagt ze een matching zijden blouse en de zogenoemde Moneypenny Bag-clutch van Sophie Habsburg. Haar bordeauxrode schoenen zijn van haar favoriete schoenenmerk Gianvito Rossi.

Het is overigens niet de eerste keer dat Máxima het Gucci-rood omarmt; afgelopen winter gaf ze een royal twist aan de populaire kleur tijdens een ceremonie in Amsterdam. Daarmee bewijst Máxima als geen ander dat je trends volledig eigen kunt maken, met items uit je eigen kast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)