prinses-amalia-straalt-in-jurk-met-transparante-cape-tijdens-haar-allereerste-officiele-staatsbanket-294270
©ANP

Woensdagavond werd er in Amsterdam een staatsbanket gehouden door de Nederlandse koninklijke familie ter ere van het bezoek van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia. Naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima was ook prinses Amalia aanwezig. Het was haar eerste officiële staatsbanket, een belangrijke mijlpaal voor de toekomstige koningin. Voor de gelegenheid droeg Amalia dan ook een royal-proof look: een jurk met een opvallende, transparante cape en fonkelende sieraden.

Amalia draagt jurk met cape

Na de welkomstceremonie, waar Máxima de kleurtrend van het moment droeg, vond er in de avond een feestelijk staatsbanket plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam – waar Amalia, die niet verscheen bij de ontvangstceremonie, wel aanwezig was. Als oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima maakt prinses Amalia steeds vaker een verschijning bij koninklijke verplichtingen, en dit allereerste staatsbanket is een belangrijk onderdeel van haar groeiende publieke verantwoordelijkheden. Het wordt gezien als een symbolische stap in haar voorbereiding op uiteindelijk koningschap.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voorafgaand aan het diner vond er een officieel fotomoment plaats met alle royals. Prinses Amalia is op die foto te zien, samen met koning Willem-Alexander, koningin Maxima, koning Felipe, koningin Letizia en de prinsessen Beatrix en Margriet. Iedereen ziet er ultra-chic en koninklijk uit, en ook Amalia stelt met haar outfit zeker niet teleur. De prinses draagt een donkerblauwe vloerlange jurk, die is afgewerkt met een elegante, transparante cape.

Bij haar jurk droeg Amalia fonkelende juwelen van de zogeheten pauwenstaart-parure: een sieradenset bestaande uit een tiara, collier en broche in het bezit van het Nederlands Koninklijk Huis. Haar haar was gestyled in een eenvoudige, elegante updo. Die keuze accentueerde niet alleen haar gezicht en juwelen, maar ook de neklijn van de cape.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Spaans staatsbanket in Amsterdam
©ANP

De looks van Máxima en Letizia

Ook koningin Máxima en Letizia droegen bijzondere looks. Zo was Máxima gehuld in een lichtblauwe jurk met gedrapeerde off-shoulderdetails van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Daarbij droeg de koningin verschillende juwelen, waaronder de Stuart-tiara en een fonkelende diamanten broche in het midden van de jurk. Koningin Letizia droeg een lange, donkerblauwe jurk van het modehuis The 2nd Skin Co, en een diamanten tiara van Cartier.

Amalia in Spanje

Tijdens het staatsbanket in Amsterdam gaf koning Willem-Alexander een speech die niet alleen de diepe en historische banden tussen Nederland en Spanje benadrukte, maar ook een persoonlijk tintje kreeg toen hij koning Felipe bedankte voor de steun en gastvrijheid die prinses Amalia had ontvangen tijdens haar studie in Madrid.

“Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de bijzondere gastvrijheid die mijn dochter, prinses Amalia, heeft genoten tijdens haar studie in uw prachtige land. Uw steun heeft niet alleen bijgedragen aan haar academische groei, maar heeft ook een diepe indruk gemaakt op haar begrip en waardering voor de Spaanse cultuur”, aldus koning Willem-Alexander. Het Spaanse koningspaar brengt een tweedaags staatsbezoek aan Nederland dat vandaag ten einde komt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)