een-nieuwe-dag-een-nieuwe-monochrome-look-van-koningin-maxima-294468
©ANP

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander verwelkomden woensdag de Spaanse koning Felipe en Spaanse koningin Letizia in Amsterdam. Voor de gelegenheid trok Máxima kleurrijke creaties uit de kast: overdag verscheen ze in een volledig rode look en ’s avonds droeg ze een chique blauwe jurk. Dat Máxima van een monochrome look houdt, wisten we al, maar haar voorliefde voor de stylingtruc wordt vandaag opnieuw bevestigd. Tijdens een bezoek aan LAB6 en Tuschinski, voor het tienjarige jubileum van het Amsterdam Spanish Film Festival, draagt Máxima een nieuwe monochrome look, deze keer in het poederroze.

Máxima in een nieuwe monochrome look

Donderdagochtend reisden koningin Máxima en koningin Letizia af naar LAB6 in Amsterdam, een verzamelplaats voor verschillende activiteiten – van sport tot cultuur – voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud. Daar spraken de royals over het belang van zulke plekken, die vooral van waarde kunnen zijn voor jongeren met mentale klachten. Later op de dag verplaatste het duo zich naar het koninklijk theater Tuschinski in Amsterdam, voor een bijzondere gelegenheid: de viering van het tienjarig jubileum van het Amsterdam Spanish Film Festival.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Koningin Máxima en koningin Letizia, die beiden bekendstaan om hun passie voor kunst en cultuur, schitterden in elegante looks terwijl ze samen genoten van de festiviteiten. Máxima droeg wederom een monochrome outfit, van een van haar favoriete ontwerpers: Claes Iversen. Koningin Letizia droeg een rode jurk met daarover een felroze mantel van modehuis Carolina Herrera.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Koningin Máxima met Spaanse koningin Letizia
©ANP

Ton sur ton

Het moge duidelijk zijn dat Máxima fan is van een monochrome look, ook wel ton sur ton genoemd. Het is een van haar favoriete stylinghacks, zo blijkt dus ook weer deze week. Máxima’s poederroze jurk, afgewerkt met elegante ruche-details, fungeerde tevens als jas. Het ontwerp heeft een brede riem om de middel, gemaakt van dezelfde stof, in dezelfde kleur. De Nederlandse koningin combineerde de look met een roze hoed in een matching roze tint en beige suède hakken. Opnieuw een elegante, koninklijke look à la Máxima.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)