delfina-chaves-en-martijn-lakemeier-schitteren-op-de-rode-loper-in-cannes-voor-wereldpremiere-maxima-293349
©Getty Images

De langverwachte serie Máxima komt bijna uit. Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die de rol van koningin Máxima en koning Willem-Alexander vertolken, waren speciaal voor de wereldpremière van de serie dinsdag aanwezig bij het Cannes International Series Festival. Het duo, dat ook in real life een koppel is, schitterde vrijwel letterlijk op de rode loper in high fashion-looks.

Delfina Chaves en Martijn Lakemeier in Cannes

Voordat het pink carpet-event in de avond plaatsvond, werden de twee acteurs gespot bij de photocall voor de nieuwe serie. Hiervoor droeg Chaves een zwart krijtstreeppak van Dolce & Gabbana, gecombineerd met een zwarte top en zwarte hakken. Lakemeier verscheen in een greige pak (de perfecte combinatie tussen grijs en beige). Zijn look komt uit de mannencollectie van Dior, naar de hand van diens creative director Kim Jones.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Naar de feestelijke wereldpremière in de avond droeg Chaves een zwarte lange avondjurk. Haar look is afkomstig van het haute couturemerk Stephane Rolland en bevat zwierige, zilveren details rondom een diepe V-hals. (Eerder deze maand zagen we Zendaya nog schitteren in een look van de Franse ontwerper.) Om haar look af te maken, droeg Chaves een bijpassende zilveren cuff, met daaraan vast dezelfde zwierige kettingdetails. Lakemeier droeg een zwart pak, wederom afkomstig uit de mannencollectie van Dior. De looks van de acteurs komen uit de lente/zomer 2024-collecties van beide merken. De outfits werden gestyled door de Nederlandse celebritystylist Tommy Driessen.

‘Máxima’ de serie

De serie Máxima vertelt het verhaal van koningin Máxima, nog voordat ze koningin was, en hoe ze prins Willem-Alexander leerde kennen. Afgelopen september deelde Videoland de eerste beelden van de serie, en begin dit jaar werd de eerste trailer uitgebracht. Daarin zien we hoe Delfina Chaves als Máxima haar eerste ontmoeting heeft met Martijn Lakemeier als Willem-Alexander. Ook zien we hoe Máxima van New York naar Nederland komt, en haar relatie met onze huidige koning begint. Máxima is te zien op Videoland vanaf 20 april.

'Maxima' Photocall in Cannes
©Getty Images