royal-blue-koningin-maxima-is-een-chique-verschijning-in-monochrome-blauwe-look-284817
©ANP

2024 is tot nu toe al een goed modejaar voor koningin Máxima. Nadat de royal eerder al seventies-glamour uitstraalde in een bruin fluwelen pak van Etro en daaropvolgend een van de grootste streetstyletrends van de Parijse coutureweek droeg, zette de koningin afgelopen woensdag weer een stijlvolle look neer. Deze keer paste ze een van haar favoriete stylingtrucs toe: de monochrome outfit. Zo zagen we Máxima in een volledig blauwe look, met in de hoofdrol een andere grote modefavoriet van de koningin.

Koningin Máxima in blauwe look

Tijdens een werkbezoek aan Stichting IederMooi in Goes en Stichting HerstelTalent in Middelburg zorgde koningin Máxima voor een kleurrijk moment op een druilerige winterdag. De koningin arriveerde in de meest koninklijke kleur: royal blue. Haar outfit bestond uit een blauwe midi-jurk van het Griekse modelabel Zeus n Dione, gemaakt van zware crêpe en met een diepe V-hals, een lange donkerblauwe capejas van Natan in samenwerking met het Belgische merk Alicia Audrey, en een paar hoge blauwe laarzen van Sergio Rossi. Máxima maakte haal monochrome blauwe look af met de nodige sieraden, waaronder gouden Bambou-oorringen van Cartier.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De rijke blauwe tint is een van de kleuren waarin we de koningin regelmatig spotten. Zo ook nog in december vorig jaar, toen Máxima en koning Willem-Alexander de president van de Republiek Korea in Amsterdam verwelkomden. Tijdens het ontvangst koos de stijlvolle royal voor een diepblauwe wollen mantel met een sjaal in dezelfde kleur, samen met een hoed van bekende hoedenontwerper Philip Treacy. Ook toen waren alle accessoires van Máxima in royal blue, van haar fluwelen clutch en suède hakken tot haar saffierblauwe oorbellen en blauwe leren handschoenen.

Favoriete jas

Afgezien van haar kleurkeuze zien we nog een modefavoriet van Máxima terug in haar look. Zo draagt de koningin wederom een cape, een jassenstijl die een van haar wardrobe staples is geworden. De cape geeft elke outfit van Máxima een upgrade en is daarnaast ook gewoon praktisch. De royal heeft onder meer een beige Valentino-capejas en een bordeauxrode creatie van hetzelfde modehuis, maar ze mag ook een paar capejassen van haar favoriete Belgische merk Natan tot haar garderobe rekenen. Het lange blauwe exemplaar van deze look is misschien wel Máxima’s mooiste tot nu toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)