koningin-maxima-draagt-een-van-de-grootste-streetstyletrends-van-afgelopen-coutureweek-284158
©Getty Images

De Parijse coutureweek mag dan voorbij zijn, koningin Máxima zit er nog midden in – op modegebied, in ieder geval. Afgelopen week maakte de Nederlandse royal een verschijning in Eindhoven – niet in Parijs helaas – toen ze een bezoek bracht aan de Design Academy. Daarvoor koos ze een chique look uit die niet had misstaan in de straten van de Franse hoofdstad. Zo droeg Máxima een volledig grijze outfit met een bijzondere eyecatcher als accessoire: een grote zilveren statementketting.

Koningin Máxima met statementketting

Een grijze dag vraagt om een grijze look, moet de koningin gedacht hebben toen ze zich kleedde voor het werkbezoek. Máxima arriveerde bij de school in Eindhoven gekleed in een monochrome grijze outfit van Natan, bestaande uit een coltrui, midirok en een wollen mantel in dezelfde tint. Ook qua accessoires bleef ze in hetzelfde kleurthema: de koningin droeg een paar grijze suède hakken van Gianvito Rossi en een grijze Classic Jumbo Double Flap Bag van Chanel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het hoogtepunt van haar look kwam echter in de vorm van een sieraad. Om haar hals droeg Máxima een zilveren statementketting, een ontwerp van de Argentijnse juwelier Celedonio. Het juweel met meerdere strengen en met kristallen ingelegde bloemen kwam volledig tot zijn recht doordat de koningin een outfit in een enkele, rustige tint koos.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Koningin Máxima draagt een statementketting
©Getty Images

Streetstyletrend tijdens coutureweek

Het was niet alleen de ton sur ton-stijltechniek die ervoor zorgde dat koningin Máxima het toonbeeld was van Parijse elegantie. Ook – of: juist – haar opvallende zilveren ketting sloot naadloos aan bij de mode die we vorige week in de Franse hoofdstad zagen. Beroemdheden als Hunter Schafer en Kim Kardashian droegen een statementketting toen ze de shows van respectievelijk Schiaparelli en Maison Margiela bezochten. En zij waren lang niet de enigen: ook veel streetstyle-sterren kozen voor opvallende sieraden, van omvangrijke colliers tot gigantische oorbellen.

Wederom het bewijs dat we een van de stijlvolste koninginnen ter wereld hebben.

Kim Kardashian en Hunter Schafer tijdens coutureweek in Parijs
©Getty Images
Kim Kardashian en Hunter Schafer met een statementketting tijdens de Parijse coutureweek.