koningin-maxima-gaat-voor-seventies-glamour-in-fluwelen-pak-in-de-trendkleur-van-het-moment-283086
©Getty Images

Afgelopen weekend bewees koningin Máxima opnieuw dat ze zich altijd on trend weet te kleden. Geen monochrome look, statementoorbellen of trendkleur rood deze keer, maar een stijlvolle outfit die een en al seventies-glamour uitstraalde. Zo zagen we Máxima in een fluwelen pak dat veel weg heeft van Tom Fords Gucci (wie kan ooit de beroemde look van Gwyneth Paltrow in een rood fluwelen Gucci-pak vergeten?).

Koningin Máxima in fluwelen pak

De gelegenheid voor Máxima’s fluwelen pak was niet een op Studio 54 geïnspireerd feestje, maar een formeler engagement. De koningin was in haar rol van VN-ambassadeur namelijk aanwezig bij het Global Goals Diner tijdens het World Economic Forumin in Davos, Zwitserland. Gedurende het diner pleitte Máxima voor financiële gezondheid, waarbij ze de nadruk legde op het behalen van de gestelde doelen, de zogeheten Sustainable Development Goals.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een doel dat absoluut was behaald, was de look die Máxima voor de avond koos. Haar donkerbruine, bijna steenrode fluwelen broekpak is een ontwerp van Etro en bestaat uit een getailleerd, double-breasted jasje en een wijd uitlopende pantalon. De koningin combineerde het opvallende pak met een paar nog opvallendere schoenen: een paar metallic hakken van Gianvito Rossi.

Trendkleur bruin

Waar Barbie-roze 2022 (en deels 2023) domineerde, maakte rood vorig jaar zijn grote comeback als trendkleur van het moment. Voorspellingen voor 2024? Naast Pantone’s kleur van het jaar fuzzy peach zien we momenteel veel bruin – in de vorm van zowel kleding (met de latte-trend die nog altijd gaande is) als schoenen (van bruine laarzen tot sneakers in verschillende bruintinten). Dat Máxima nu voor een donkerbruin fluwelen pak kiest, laat maar weer eens zien dat de koningin altijd op de hoogte is wat mode betreft.