ook-koningin-maxima-kiest-voor-de-populaire-rood-trend-en-geeft-m-een-nederlands-tintje-275121
©Getty Images

De afgelopen weken valt het op dat koningin Máxima sterk neigt naar het dragen van een specifieke kleur: rood. Van haar outfit met knalrode accessoires tot haar royal interpretatie van de cherry red-trend: Máxima is overduidelijk fan van de rood-trend. Nu draagt de koningin voor het eerst een volledige look in een felle tint van de kleur; geen bordeaux- of kersenrood, maar een sprekende roodtint die we overal op de catwalks zagen. Een look die Máxima een Nederlands tintje gaf, door het dragen van een van onze favoriete labels van het moment.

Koningin Máxima maakt de rood-trend eigen

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting SchuldenlabNL, een organisatie die zich inzet voor een schulden- en zorgvrij Nederland en mensen met ernstige schulden een effectieve en duurzame oplossing biedt. Deze week was er een speciale bijeenkomst van de stichting in Den Haag, waar Máxima een toespraak hield over het belang van financiële veerkracht.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens haar bezoek verscheen Máxima in een opvallende outfit die ze niet vaak draagt; ze koos deze keer niet voor een look van een van haar go-to ontwerpers, zoals Natan, maar voor een knalrode jurk van Dolce & Gabbana. De jurk in kwestie is een midi-ontwerp met lange mouwen en ronde hals, die rechtstreeks van de catwalk zou kunnen komen. Zouden de rode looks van The Row en Proenza Schouler onze koningin hebben geïnspireerd?

Nederlands tintje

De koningin combineerde haar rode look met een chique Valentino-cape van wol en kasjmier, en Gianvito Rossi-hakken in een andere favoriete rode kleur van Máxima: cherry red. Naast haar bijzondere cape en schoenen, is er ook een accessoire dat opvalt: haar tas, óók in een kersenrode kleur, van het Nederlandse merk Wandler. Het gaat om de Georgia-tas, een ontwerp uit een van de eerste collecties. Ook Máxima blijkt dus – net als onszelf en Beyoncé (die custom laarzen van het merk droeg tijdens haar tour) – fan van het label.

Koningin Máxima in de rood-trend
©Getty Images