maxima-zet-in-op-trending-statementoorbellen-waar-celebrities-mee-weglopen-276954
©ANP

Koningin Máxima is deze week in Parijs voor een aantal evenementen. Eerder konden we haar aanschouwen in een dromerige Iris van Herpen-look; de koningin droeg de bijzondere jurk naar de opening van een nieuwe, grote tentoonstelling over de Nederlandse ontwerper. Woensdag bracht Máxima opnieuw een bezoek aan een tentoonstelling, dit keer over de Nederlandse fotograaf Viviane Sassen. Geen Iris van Herpen-ontwerp voor deze gelegenheid, maar een ton sur ton-look inclusief statementoorbellen die in het oog springen. Want, zo stelt ook Máxima met haar accessoirekeuze: sieraden maken een outfit helemaal af.

Máxima met statementoorbellen

Het Maison Européenne de la Photographie is een centrum voor moderne fotografie dat een uitgebreide verzameling foto’s en video’s herbergt, variërend van de jaren vijftig tot nu. Koningin Máxima bezocht de tentoonstelling Viviane Sassen – Phosphor: Art & Fashion in het museum, waar ze met de Nederlandse fotograaf sprak over haar werk. Na het bekijken van de tentoonstelling ontmoette koningin Máxima ook nog enkele andere Frans-Nederlandse fotografen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de gelegenheid koos Máxima voor een van haar favoriete stylingtrucs: de ton sur ton-look, ook wel monochrome outfits genoemd – dit keer niet in het rood of beige, maar in een camelkleurige tint. Máxima droeg een combinatie van haar favoriete ontwerpers: een asymmetrische jurk van Claes Iversen, een wollen cape in dezelfde kleur van Natan en bruine suède hakken van Gianvito Rossi. Maar zoals ik al eerder stelde zijn het vooral haar oorbellen die in het oog springen.

Opvallende accessoires

Ze koos namelijk voor enorme, goudkleurige oorknoppen in een ovale vorm van het Deense merk Monies, waar Máxima al eerder sieraden van droeg. De oorbellen doen sterk denken aan de populaire Dropoorbellen van Bottega Veneta. Deze oorbellen hebben een trend aangewakkerd die in het teken staat van grote, ovaalvormige statementoorbellen. Van Hailey Bieber en Kendall Jenner tot Rosie Huntington-Whitley en Dua lipa: we spotten de oorbellen van Bottega al bij zowat de hele fashion crowd. En nu dus ook – al kiest ze voor een ander merk – bij Máxima.

Al bleef het qua opvallende sieraden niet bij statementoorbellen; Máxima droeg ook nog een ander accessoire dat de show stal. Op haar borst prijkte een gouden broche in de vorm van een vlinder van het Argentijnse merk Celedonio. Máxima gaf haar look bovendien nog een Nederlands tintje, door te kiezen voor de Bitti-tas van het Amsterdamse tassenlabel Smaak Amsterdam. Het is de eerste keer dat we de royal spotten met een ontwerp van het Nederlandse merk.